Alimentația mamelor care alăptează, la fel ca în sarcină, este foarte importantă pentru sănătatea copilului. Pe timpul acestei perioade, multor mame le este foame constant, deoarece organismul folosește multe calorii pentru a produce laptele pentru copil. Alimentele bogate în nutrienți sunt recomandate pentru mamele care alăptează.
Alimentele recomandate pentru mamele care alăptează:
Nuci
Nucile sunt bogate în minerale esențiale precum fier, calciu și zinc, precum și vitaminele K și vitaminele B. De asemenea, sunt o sursă sănătoasă de acizi grași esențiali și proteine și sunt considerate alimente lactogene.
Avocado
Avocado oferă corpului grăsimi sănătoase pentru inimă. Avocado este, de asemenea, o sursă bună de vitamine B, vitamina K, folat, potasiu, vitamina C și vitamina E.
Năut
Printre alimentele lactogene fac parte și leguminoasele, precum năutul, lintea, fasolea verde sau fasoalea Lima. Puteți face humus din năut, tahini, usturoi, suc de lămâie și ulei de măsline, care este o gustare indicată pentru mame. De asemenea, și combinația de năut cu usturoi este foarte bună pentru femeile care alăptează.
Usturoi
Usturoiul este foarte hrănitor și se crede că este un galactagog, care ajută mamele să facă mai mult lapte matern. Chiar dacă usturoiul are un miros puternic care intră în laptele matern, se pare că unor copii le place gustul. Mamele care alăptează pot adăuga usturoi dietei, utilizându-l pentru a aromatiza multe feluri de mâncare, inclusiv legume, carne, fructe de mare, paste și sosuri.
Orez brun
Fulgii de orez nu trebuie să lipsească din alimentația unei mame, deoarece produc oxitocină, hormon esențial în lactație. Orezul brun este un carbohidrat complex care stimulează producția de lapte. De asemenea, îi oferă mamei energie și crește nivelul de serotonină din creier, care ajută la reglarea stării de spirtit.
Semințe de susan
Semințele sunt bogate în proteine și minerale esențiale precum fier, zinc și calciu, precum și grăsimi sănătoase. Puteți mânca semințe de susan simple, ca ingredient în rețete, ca topping pentru salate sau într-un amestec alte semințe, nuci și fructe uscate.
Legume verzi
Legumele verzi, cum ar fi lucerna, salata verde, frunzele de kale, spanac și broccoli sunt pline de nutrienți, în special de calciu. De asemenea, conțin fitoestrogeni care pot avea un efect pozitiv asupra producției de lapte matern.
Legume roșiatice
Mamele care alăptează ar trebui să consume legume fibroase, verzi sau roșii zilnic, deoarece sunt bogate în minerale esențiale pentru mamele care alăptează. Morcovii și spanacul sunt surse importante de vitamina A și fitoestrogeni, care contribuie la sănătatea sânilor și la îmbunătățirea producției de lapte.
Carne de vită
Mamele care alăptează au nevoie mai multă de zinc mineral. Carnea de vită este o proteină de înaltă calitate, bogată în zinc, fier și vitamina B. De asemenea, dacă consumați acest tip de aliment veți avea mai multă energie.
Cartofi dulci
Cartofii dulci sunt bogați în vitamina A, care este importantă pentru vedere, creșterea oaselor și imunitate. Bebelușul depinde de aportul tău alimentar pentru a obține vitamina A necesară creșterii și dezvoltării. De asemenea, cartofii dulci sunt o sursă excelentă de potasiu, recomandați pentru mamele care alăptează.
Subiecte similare despre alimentație.