1. Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” din București
Grădina Botanică din București „Dimitrie Brandza” gestionează colecţii de plante (vii sau conservate), având o suprafaţă de 18,2 hectare.
Este organizată în sectoare exterioare specifice ( Decorativ, Plante rare, Flora Dobrogei, Rosarium Iridarium, Taxonomic, Flora Asiei, Plante utile) şi sectoare interioare (Serele, Herbarium, Biblioteca, Centrul de educaţie ecologică).
2. Calea Victoriei
Calea Victoriei este una din cele mai importante artere din centrul Bucureștiului, și se întinde de la Piața Națiunile Unite până la Piața Victoriei.
Calea Victoriei a fost locul de promenadă preferat de elita țării din vremuri apuse. De-a lungul timpului, aici își dădea întâlnire clasa aristocrată, fiind bine cunoscute pe atunci balurile ținute la Palatul Cantacuzino, iar artiștii, scriitorii, gazetarii, oamenii politici sau sportivii își beau cafeaua la Restaurantul Capșa.
Calea Victoriei rămâne cea mai cosmopolită stradă a capitalei, având numeroase atracții turistice și clădirile istorice.
3. Parcul Herăstrău din București
Cel mai mare parc din București, și unul dintre cele mai frumoase, este parcul Herăstrău care se întinde pe o suprafață de 110 hectare.
Grădina Japoneză, teatrul de vară, roata mare, Aleea Cariatidelor sunt printre cele mai căutate puncte din acest parc.
4. Parcul Carol din București
Parcul Carol este un parc de dimensiuni mici, dar care găzduiește multe obiective turistice cu o mare importanță istorică.
Principala atracție a parcului o reprezintă Mausoleul sau Monumentul Eroilor Neamului. Parcul Carol găzduiește și două dintre cele mai interesante fântâni din București. Acestea sunt Fântâna Zodiac, respectiv Fântâna George Grigorie Cantacuzino.
5. Centrul Vechi și Pasajul Macca-Villacrosse
Centrul Vechi sau Istoric al Bucurestiului se află între Calea Victoriei, Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Carol I, Bd. Hristo Botev, Bulevardul Corneliu Coposu, Strada Halelor și Splaiul Independenței.
Este zona cu cea mai mare încărcătura istorică din capitală, atât din prisma monumentelor, a vestigiilor istorice, cât și din prisma variatelor clădiri de patrimoniu (Curtea Veche, Hanul lui Manuc, bisericile Stavropoleos și Sfantul Anton sau statuia Lupoaicei).
Clădirile decorate cu tehnici felurite de sculptură sunt transformate în restaurante şi cluburi, terase şi boutiquri, perfecte pentru petrecăreţi, iubitori de muzică variată şi dans.
6. Fântânile din Piața Unirii
Fântânile din Piața Unirii au fost declarate de World Record Academy drept „cel mai lung șir de fântâni coregrafice sincronizate din lume”.
Au fost construite în timpul regimului comunist când a fost amenajat și bulevardul Unirii și au fost reabilitate în anii 2018–2019.
Fântânile oferă bucureștenilor și turiștilor spectacole de apă, lumini și muzică. Jeturile se rotesc după ritmurile muzicii, adăugând un plus dinamic şi vizual în momentele de apogeu ale spectacolului.
7. Arcul de Triumf din București
Arcul de Triumf este unul dintre monumentele impresionante ale orașului, care atinge o înălțime de 27 de metri. A fost construit pentru a celebra proclamarea Unirii și a fost ridicat în perioada 1921-1922, dar renovat în perioada 1935-1936 și 2014.
Arcul de Triumf din București are o formă paralelipipedică și este înconjurat de celebra marmură de Rușchița care a fost cioplită de sculptori autohtoni. Monumentul comemorează participarea țării la Primul Război Mondial. În interiorul monumentului se regăsește un muzeu mic ce poate fi vizitat la ocazii speciale, acolo unde pot fi admirate patru expoziții importante.
Citește și #1. Ce mâncăm azi la birou? Review: King Rolls.