București nu este presărat numai cu povești romanțate, ci este și un oraș bântuit. Capitala abundă în mistere și povești înfricoșătoare. În București există o mulțime de locuri care sunt considerate bântuite. Fie că vorbim de fantome sau de sunete ciudate apărute în miez de noapte, poveștile paranormale sunt legate de clădiri importante din București.
Dacă v-ați făcut curaj să citiți mai departe, aflați poveștile de groază ale unor locuri cunoscute din București în rândurile de mai jos.
Hotel Cișmigiu
Unul dintre cele mai cunoscute locuri din București, Hotel Cișmigiu, ascunde o poveste înfricoșătoare, care te va face să te gândești mai bine dacă București este chiar un oraș bântuit. Numit inițial Hotel Palace, acesta se închide în anul 1970. În anii ’90, locația este transformată în cămin studențesc al Academiei de Teatru şi Film.
Legenda spune că, într-un weekend, când studenţii erau plecaţi, hotelul a fost pătat de o energie negativă foarte mare. O studentă din Republica Moldova, din prima sau a doua generaţie de studenţi basarabeni de la actorie, se prăbuşeşte în casa liftului, relatează Historia. Fata a supraviețuit 3 ore, timp în care a strigat neîncetat după ajutor, însă nimeni nu a auzit-o. După acele ore de chin, fata a murit. Se spune că încă se aud stigătele ei în Hotel Cișmigiu.
Școala Centrală de fete
Școala Centrală este o clădire istorică a Bucureștiului, construită la sfârşitul secolului 19 de către arhitectul Ion Mincu. Iniţial, şcoala a fost dedicată educaţiei fetelor care făceau parte din elitele bucureştene. Se spune că acestea erau închise în clădire şi trebuiau să suporte severitatea cadrelor didactice.
Legenda spune că, atât în clădire, cât şi în curtea interioară, au fost auzite, de-a lungul timpului, zgomote stranii, au fost simţite adieri reci şi miresme respingătoare. Mai mulţi martori susţin că acolo obiectele o iau din loc, fără să fie nimeni în preajma lor, iar uşile şi ferestrele se trântesc singure.
Orfelinatul bântuit de pe Strada Franceză
Centrul Vechi al Bucureștiului a fost cândva un „adăpost” pentru sute de suflete chinuite. Pe Strada Franceză, numerele 13 şi 14 se afla un orfelinat unde erau aduşi copii ai străzii. Copiii erau ţinuţi nemâncaţi până la epuizare, iar gazda, Stavrache Hagi-Orman, se desfăta cu ţipetele lor de foame. Cunoscătorii locului vorbesc despre nici mai mult, nici mai puţin de 203 de spirite de copii care ar bântui această casă.
Balta Vrăjitoarelor
Aflată lângă București, în pădurea Boldu-Crețeasca din Voluntari, Balta Vrăjitoarelor este un loc bântuit de care se leagă multe legende. Se spune că balta nu are fund. De altfel, o poveste veche spune că în urmă cu mai mulți ani, câțiva localnici au aruncat un bolovan de zeci de kilograme, care în două săptămâni a dispărut fără urmă. De asemenea, animalele refuză să se atingă de apa de aici, iar unele povești spun că aici vara ninge, iar din senin, numai deasupra apei, pornesc furtuni năprasnice.
O altă poveste relatează cum în perioada comunistă, după cutremurul din 1977, mai multe basculante cu moloz au fost descărcate în această baltă, strict cu scopul de a o astupa. În câteva săptămâni însă, dărâmăturile clădirilor au fost înghiţite de apă, iar totul a dispărut ca prin minune.
Citește și „Harta fricii” în București. Care este cel mai periculos cartier?