Cele mai riscante locuri de muncă în timpul pandemiei COVID-19 Actual

Cele mai riscante locuri de muncă în timpul pandemiei COVID-19

Pe măsură ce restricțiile s-au relaxat iar unele sectoare își reiau activitatea, începem să ne punem din ce în ce mai des întrebări precum: Jobul meu este riscant? Cât de expus sunt în fața virusului? Pentru persoanele care lucrează aproape de alți oameni, expunerea este evident mult mai ridicată față de acele persoane care nu iau contact cu mulți oameni zilnic. Astfel, există locuri de muncă mai mult sau mai puțin riscante.

Declanșarea pandemiei de coronavirus ne-a făcut să ne gândim mai mult la sănătatea noastră. Respectarea regulilor de protecție trebuie făcută cu strictețe, mai ales în cazul locuri de muncă riscante.

Forumul Economic Mondial a realizat un studiu care clasifică ocupațiile care prezintă cel mai mare risc de infectare cu coronavirus.

Top 9 cele mai riscante locuri de muncă

9. Frizerii și coafezele

coafeză. cele mai riscante locuri de muncă în timpul pandemiei
Sursă foto

Persoanele care lucrează în saloanele de înfrumusețare implică un contact direct cu clienții pentru o perioadă îndelungată de timp. De altfel, și alte servicii de îngrijire personală sunt considerate riscante precum serviciile de manichiură, masaj sau cosmetică.

8. Ospătarii și angajații din serviciile de ospitalitate

cele mai riscante locuri de muncă
Sursă foto

Angajații din restaurante sau hoteluri prezintă un risc ridicat în fața COVID-19. Munca lor presupune contactul cu alți angajați, dar și cu o mulțime de clienți zilnic. De asemenea, aceștia folosesc zilnic bani cash și vin în contact cu vase și tacâmuri folosite de alte persoane.

7. Pompierii

Pompieri

Datele studiului arată că pompierii prezintă un risc mai mare de infectare cu coronavirus decât polițiștii. Pompierii petrec mai mult timp în spații închise între apeluri, stând alături de ceilalți colegi.

6. Educatorii și profesorii

Educatori profesori
Sursă foto

Profesorii, învățătorii și educatorii au un risc ridicat de a se infecta cu coronavirus. Angajații din grădinițe sunt expuși unui risc și mai ridicat pentru că lucrează cu copii care sunt prea mici pentru a respecta regulile impuse.

5. Șoferii de autobuz

Șofer autobuz
Sursă foto

Șoferii care transportă persoane intră zilnic în contact cu un număr ridicat de persoane, reprezentând un risc major pentru sănătatea lor. De aceea, respectarea cu strictețe a regulilor de protejare este impusă de autorități atât șoferilor, cât și călătorilor.

4. Însoțitorii de zbor

Însoțitor de zbor
Sursă foto

Însoțitorii de zbor prezintă cel mai mare risc de a se expune bolilor dintre toate profesiile care nu implică sfera medicală. Aceștia intră în contact la fiecare zbor cu sute de persoane, într-un mediu închis.

3. Asistenții medicali

Asistenți medicali. locuri de muncă riscante
Sursă foto

Asistenții medicali se află în prima linie în lupta împotriva virusului alături de întreg personalul medical. Șansele sunt foarte mari ca aceștia să intre în contact cu persoane infectate din spitale și clinici.

2. Medicii de familie și medicii generaliști

Medic Pandemie coronavirus
Sursă foto

Medicul de familie este primul contact al unui pacient care suspectează că a contactat noul coronavirus. De aceea, riscul de a se infecta cu COVID-19 este ridicat. De asemenea, întreg personalul din spitale și toți medicii sunt supuși unui risc ridicat.

1.Dentiștii

locuri de muncă riscante. dentist
Sursă foto

Medicii dentiști prezintă cel mai înalt risc de infectare cu coronavirus. Aceștia lucrează foarte aproape de pacienți și efectuează proceduri care produc aerosoli, ceea ce poate transporta cu ușurință virusul.

Citește și 17 potențiale vaccinuri contra COVID-19 sunt testate pe oameni în prezent.