În toată România, consumul a scăzut. Și nu numai aici. Cu toate acestea, nu știm dacă ați observat acest fenomen, dar prețurile au crescut. În piețe, la hiper și supermarket sau la buticul din colț care încă funcționează, nu contează… Indiferent de mărimea și natura magazinului, există justificări pentru banii tot mai mulți pe care îi dăm pe mâncare. Și mai mult decât atât, vor continua să crească în viitor, după cum suntem anunțați în presa din toată România.
Consumul a scăzut, dar degeaba
Roșiile au ajuns să coste pe tarabe și 20 sau 25 de lei per kilogram. Fructele și legumele de toate felurile au cunoscut creșteri semnificative, în ciuda faptului că în această perioadă consumul a scăzut văzând cu ochii. Stocurile sunt mari, benzina e mai jos decât ne-am fi imaginat și, cu toate acestea, plătim mai mult pe mâncare. Cum explică profesioniștii din domeniul alimentației această treabă? Simplu. Prin prețul de producție. Iar acesta va urma să afecteze în perioada imediat următoare și alte categorii de alimente esențiale. Grâul și rapița au fost afectate de un an secetos și, din păcate, toți românii urmează să simtă acest lucru la prețul produselor de panificație (pâine, foitaje), la prețul cărnii de porc, pasăre, vită și, în linii mari, cam la orice aliment de bază.
Așadar, în ciuda stocurilor din ce în ce mai mari, consumatorii finali nu vor avea parte de beneficii, ci din contră. Totul pare să meargă spre mai scump, mai rău. Iar Statul Român, că la el ne întoarcem de fiecare dată, ne obligă să purtăm măști de 7-8 bucata de fiecare dată când mergem la magazin. Nu știm cum să denumim asta, vă lăsăm pe voi, cititorii, să o faceți. Nouă deja ni se pare că presa vorbește prea mult. Oricum nu este băcată în seamă de nimeni, niciodată.
Citește și:
Asta ne așteaptă după 15 mai? Galerie foto
Cine plătește după 15 mai?