Aproximativ 3,9 miliarde de oameni au acces, în prezent, la internet, ceea ce înseamnă că, pentru prima dată, mai mult de jumătate din populația globului este online, a declarat Organizația Națiunilor Unite.
Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) a anunțat că,până la sfârșitul anului 2018, 51,2% din întreaga populație mondială va fi utilizatoare de internet. „Acest lucru reprezintă un pas important către o societate informațională globală mai incluzivă”, a spus Houlin Zhau, secretarul general al UIT. El a adăugat că există încă mulți oameni care așteaptă să beneficieze de avantajele economiei digitale și, totodată, a cerut mai mult sprijin pentru tehnologie și inovare în afaceri, astfel încât revoluția digitală să nu lase pe nimeni offline.
Potrivit UIT, țările cele mai bogate din lume au înregistrat o creștere lentă și constantă a utilizării internetului – de la 51,3%, în 2005, la 80,9% în prezent. Câștigurile au fost, în același timp, mai mari în țările aflate în curs de dezvoltare, unde 45,3% dintre persoane sunt online, comparativ cu doar 7,7% în urmă cu 13 ani.
Africa a avut cea mai puternică creștere, de peste 10 ori a numărului de utilizatori de internet, raport la aceeași perioadă, de la 2,1% la 24,4%.
De asemenea, în timp ce numărul abonamentelor de telefonie fixă continuă să scadă la nivel mondial, al celor de telefonie mobilă este acum mai mare decât populația globală. În prezent, în întreaga lume există un număr total de 5,3 miliarde de abonamente de telefonie mobilă active.
În același timp, raportul ONU a arătat că aproape întreaga populație a lumii, mai exact 96%, se află în apropierea unui rețele de comunicații mobile și 90% din oameni au acces la internet printr-o rețea de viteză 3G sau mai mare.
(sursă foto: thoughco)