România ne surprinde cu destinații turistice de vis pe care merită să le vizităm în acest an. Fie că ne gândim la munte, la mare, la orașe istorice sau la capodopere naturale, România ne oferă toate motivele să o admirăm și să îi descoperim cele mai frumoase locuri.
Top 10 cele mai frumoase destinații turistice din România
10. Plaja Cochilia, Tuzla
Un loc de pe litoralul românesc unde Marea Neagră pare Ocean. Așa o descriu cei care au ales să se bucure de soare pe Plaja Cochilia. Cochilia este plaja sălbatică de la Tuzla, o oază de relaxare situată la doar 20 de km de Constanța unde turiștii se pot bucura de nisip fin, soare și de sunetul valurilor.
9. Cheile Bicazului
Cheile Bicazului reprezintă o zonă geografică deosebit de pitorească din România, situată în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord-estul țării în județele Neamț și Harghita. Cheile au fost formate de râul Bicaz și fac legătura între Transilvania și Moldova. Cheile Bicazului sunt renumite în România pentru mărimea lor impresionantă și pentru peisajele care te vor lăsa cu gura căscată.
8. Lacul Sfânta Ana
Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din România. Este situat în masivul Ciomatu din județul Harghita, în stânga râului Olt, în apropiere de stațiunea Tușnad. Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu Mare
7. Castelul Corvinilor, Hunedoara
Castelul Corvinilor este monumentul istoric care domină orașul Hunedoara. Castelul este unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Castelul Hunedoarei este cea mai mare construcție medievală cu dublă funcționalitate (civilă și militară) din România aflată încă „în picioare”. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. Castelul a fost restaurat și transformat în muzeu.
6. Cetatea Alba Carolina, Alba Iulia
Fortificația bastionară de la Alba Iulia este cea mai mare cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani. Cetatea este locul în care vă puteți întoarce în timp, de-a lungul a două milenii, printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite. Fortificaţia se întinde pe o suprafaţă de 110 hectare.
5. Transfăgărășan
Drumul Național 7C (DN7C), supranumit Transfăgărășan (de la prefixul „trans-” + Făgăraș), este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România, care leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania.
4. Viscri, Brașov
Viscri este un sat din comuna Bunești, județul Brașov. Satul Viscri adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, de altfel fiind una din cele 6 înscrise în patrimoniul mondial UNESCO. Satul a devenit faimos după ce Prințul Charles și-a cumpărat aici o proprietate.
3. Cetatea Sighișoara
Cetatea Sighișoara este singura cetate medievală din lume care este încă locuită. Sighișoara se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Dacă ajungi aici poți vizita Turnul cu Ceas, Turnul frânghierilor, Turnul cositorarilor, Turnul tăbăcarilor, Casa Vlad Dracul, Piața Cetății și multe altele.
2. Clisura Dunării
Clisura Dunării sau Defileul Dunării este o zonă spectaculoasă din punct de vedere geografic. Pe teritoriul Defileului se află un număr important de rezervații naturale, înglobate în prezent în Parcul Natural Porțile de Fier. Aici poți admira Chipul lui decebal sculptat în stâncă, Cetatea Trikule, Tabula Traiana sau rezervația Cazanele Dunării.
1. Delta Dunării
Delta s-a format de-a lungul a 10.000 de ani și continuă să crească încă și astăzi, fiind considerată cel mai tânăr pământ românesc. Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România.
Citește și Prima stațiune exotică din România: satul plutitor deasupra Dunării.