Te gândești că nu există vacanță fără stres? Oricât de frumos este gândul unei vacanțe, la fel de stresantă este pregătirea ei. De aceea, pentru a minimiza riscurile ce pot apărea atât înaintea, cât și în timpul unei vacanțe, v-am pregătit o listă de luat în considerare pentru o călătorie cât mai reușită și lipsită de griji.
1. Documentează-te cu privire la locul pe care urmează să-l vizitezi
Este recomandat ca înainte să cumperi biletele de avion spre o anumită destinație, să afli cât mai multe informații despre locul acela. Ascultă părerile persoanelor care au mai fost acolo și intră în grupurile de Facebook destinate vacanțelor, unde poți găsi mai multe informații decât te-ai fi așteptat. Află tariful mijloacelor de transport și bugetul pe care trebuie să îl aloci pentru fiecare zi.
2. Fă copii ale actelor de identitate
Nu se știe niciodată când vei putea avea nevoie de ele. Scanează-le pentru a le avea la îndemână pe telefon și pentru a avea o vacanță fără stres.
3. Fă-ți bagajul din timp
Încearcă să-ți gândești ținutele cât mai inteligent, astfel încât să nu iei cu tine lucruri pe care nu le-ai purta. Foarte util ar fi să îți faci o listă cu lucrurile esențiale pe care să le iei cu tine. Nu uita că trebuie să ai loc și pentru suveniruri.
4. Fă poze bagajelor tale
Poate ți se pare ciudat, însă, în cazul în care bagajul tău se pierde, vei putea să îl identifici mult mai ușor.
Citește și City break la Viena: Obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratezi.
5. Când vizitezi orașul, ia cu tine doar lucrurile importante
Lucrurile neașteptate și mai puțin plăcute se pot întâmpla oricând, iar în orașele mari hoții de buzunare sunt la orice pas. E indicat să lași lucrurile importante la hotel, cum ar fi cardurile și actele. În cazul în care se întâmplă ca un hoț să-ți fure geanta, nu vei pierde decât niște mărunțiș și copiile actelor de identitate. Ar fi bine să optezi pentru plata cu telefonul mobil.
6. Investește într-o baterie externă
Mulți dintre noi nu mai folosim sau nu am folosit niciodată o hartă, iar pentru orientare vom avea nevoie de telefon. De asemenea, utilizarea îndelungată a camerei foto poate descărca rapid bateria telefonului mobil. Tocmai de aceea ar fi bine să avem la noi o baterie externă.
7. Învață propoziții sau fraze de bază în limba respectivă
În prezent, în multe locuri din lume, oamenii cunosc o limba de circulație internațională. Cu toate acestea, un localnic ar aprecia dacă ai utiliza limba lor, iar acest lucru ar face interacțiunea mai ușoară. Nu trebuie să fii perfecționist, însă e important să poți spune „Mulțumesc!”, „Bună ziua!”, „Vă rog!”, „Unde este toaleta?”.
8. Kit de prim-ajutor
Nu uita să ai întotdeauna cu tine câteva lucruri esențiale, cum ar fi plasturi, șervețele, șervețele umede sau cremă antibacteriană. Nu știi niciodată când poți avea nevoie de ele.