Vitamina C este utilizată în mod frecvent pentru creșterea imunității, însă aceasta are beneficii substanțiale pentru ten. Prin acțiunea sa, vitamina C este un aliat de nădejde al epidermei, protejând-o împotriva radicalilor liberi și radiațiilor UV. În plus, miraculoasa vitamină oferă luminozitate pielii și redă pielii aspectul tineresc. Indiferent de forma în care este utilizată, fie că este vorba despre creme sau fiole, vitamina C oferă numeroase beneficii sănătății și frumuseții pielii.
Vitamina C are un profil de siguranță excelent, fapt menționat și într-un studiu realizat de Pumori Sokar Telang, publicat în 2013 și intitulat „Vitamin C in dermatology”. Cercetarea precizează că majoritatea persoanelor pot folosi timp îndelungat vitamina C pentru uz topic, fără a prezenta reacții adverse.
Descoperă în continuare și mai multe dintre beneficiile vitaminei C pentru ten.
Vitamina C reduce semnele îmbătrânirii
Vitamina C are un rol esențial în producerea de colagen. Odată cu trecerea timpului producția de colagen începe să scadă, ceea ce duce la pierderea elasticității pielii. Produsele pe bază de vitamina C oferă avantajul de a încetini procesul de îmbătrânire. Deși îmbătrânirea pielii nu poate fi evitată, vitamina C ajută la menținerea fermității pielii cât mai mult posibil.
Conferă luminozitate tenului
Toate femeile își doresc un ten luminos, care să radieze de sănătate. Iată că vitamina C contribuie în mod direct la uniformizarea nuanței tenului. În acest caz, serurile pe bază de vitamina C sunt recomandate de specialiști, având rezultate eficiente.
Combate efectele nocive ale razelor UV și ale poluării
Odată cu trecerea timpului, factorii naturali și de mediu pot cauza schimbări ale structurii pielii care în cele din urmă duc la apariția petelor închise la culoare sau a ridurilor. Principala cauză a îmbătrânirii pielii este acțiunea nocivă a razelor ultraviolete, care favorizează modificările celulare nedorite. Datorită faptului că vitamina C neutralizează efectele radicalilor liberi și sporește mecanismele de apărare ale epidermei, este prevenită îmbătrânirea prematură a pielii. Totodată, vitamina C acționează precum un scut în fața poluării, reducând multe dintre efectele nefaste ale fumului de țigară, ale anumitor substanțe chimice sau chiar ale smogului regăsit în marile orașe.
Reduce hiperpigmentarea
Razele nocive ale soarelui sunt responsabile pentru producerea petelor hiperpigmentare care pot apărea după vârsta de 30 de ani. Petele pot fi eliminate sau diminuate prin utilizarea unui ser cu vitamina C. De asemenea, această vitamină estompează semnele provocate de erupții sau acnee, uniformizând nuanța tenului și conferindu-i un plus de luminozitate.
Introducerea Vitaminei C în rutina de îngrijire a tenului
Având în vedere faptul că vitamina C este un ingredient activ, ea trebuie introdusă treptat în ritualul de îngrijire, tocmai pentru a analiza reacțiile pielii. Dermatologii recomandă aplicarea produselor pe bază de vitamina C dimineața, pentru ca ea să ofere protecția necesară împotriva razelor UV, intensificând acțiunea loțiunii de protecție solară. Pentru seară, sunt ideale serumurile cu vitamina C, care au o textură lejeră și care pot fi aplicate simplu, fiind absorbite rapid în piele.
De asemenea, persoanele cu ten acneic pot folosi creme cu vitamina C, deoarece aceste produse au și rol antiinflamator și, ca urmare, ajută la prevenirea cicatricilor. Pentru îngrijirea tenului uscat, vitamina C poate fi folosită împreună cu acidul hialuronic. Aceste două ingrediente benefice pentru piele pot fi prezente în cadrul aceluiași produs sau în produse distincte.
Citește și Cireșele, beneficii pentru sănătate și frumusețe
Sursă foto