10 secrete din culisele serialului „Friends” Magazin

10 secrete din culisele serialului „Friends”

Anul acesta, iubitul serial „Friends” (Prietenii tăi) împlinește 25 de ani de la prima apariție pe micile ecrane. Chiar și în ziua de astăzi, serialul este urmărit de milioane de fani care nu se vor putea despărți niciodata de cei șase prieteni: Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Chandler și Joey.

Mai mult de atât, cu ocazia aniversării, Jennifer Aniston și-a făcut apariția pe Instagram pentru prima oară, postând o poză epică alături de ceilalți actori.

Iată 10 de secrete din spatele camerelor de filmat:

1. Serialul ar fi trebuit să aibă alt nume și altă poveste

La începutul anilor 90, creatorii David Crane și Marta Kauffman au pus bazele unui nou serial, „Insomnia Café”. Nu doar numele era diferit, ba chiar cei doi doreau ca Joey și Monica să fie cuplul principal al serialului, ce ulterior a fost înlocuit cu Rachel și Ross.

Până la numele final au mai fost propuse câteva variante, precum „Friends Like Us”, „Across the Hall” și „Six of One”. Primul episod a apărut pe data de 22 septembrie 1994, sub denumirea pe care o cunoaștem cu toții azi, „Friends”.

Sursă foto

2. Producătorii o voiau pe Courtney Cox să joace rolul lui Rachel Green

Înainte de începerea filmărilor, Courtney Cox era cea mai faimoasă din distribuția serialului, fiind cunoscută din multe reclame. Producătorii serialului au vrut ca ea să joace rolul lui Rachel, însă actrița a preferat-o pe Monica, deoarece a considerat-o un personaj mai puternic și mai potrivit pentru ea.

3. Actorii au făcut o excursie în Las Vegas înainte de lansarea serialul.

James Burrows, care a regizat multe episoade între anii 1995 și 1997, i-a dus pe cei șase actori principali în Vegas, deoarece era sigur că serialul va avea succes. În timp ce erau la cazinoul „Caesar’s Palace”, el i-a încurajat să se distreze. „Aceasta este ultima dată când veți fi anonimi”, le-a spus Burrows. „Din momentul în care serialul se va lansa, nu veți mai putea merge vreodata undeva fără să fiți recunoscuți.”

„Caesar’s Palace” urmează să aibă un rol important în serial. În episodul „The One in Vegas”, ultimul din sezonul 5, cei șase prieteni se află în Las Vegas, chiar în acel hotel și cazino, unde au parte de multe peripeții amuzante.

Actorii în excursia în Las Vegas înainte de lansarea serialului

4. Lisa Kudrow (Phoebe) nu știa să cânte la chitară.

„Nu-mi place chitara”, a declarat actrița despre instrumentul la care Phoebe Buffay cântă în serial. „Nu o înțelegeam. Cred că la un moment dat am întrebat dacă pot cânta la tobe”. Producătorii i-au adus un profesor de chitară, dar Lisa nu a rezistat mult. După ce a învățat câteva acorduri, a anunțat că nu mai vrea să ia cursuri. Astfel, s-a decis ca Phoebe să nu fie foarte pricepută la chitară și astfel s-a născut „Smelly Cat”, o melodie pe care toți fanii o știu pe de rost.

5. Serialul a fost filmat în fața unei audiențe live

Deși durează doar 20 de minute, un episod din Friends lua aproximativ cinci ore să fie filmat. În tot acest timp, serialul era filmat în fața unei audiențe de 300 de fani. „Este ca un test pentru a vedea dacă materialul funcționează, dacă se râde la glume, dacă povestea este urmărită cu interes”, a spus Matt LeBlanc, actorul care îl joacă pe Joey.

Imagini din culisele serialului și procesul de filmare al unui episod

6. Matt LeBlanc (Joey) a petrecut câțiva ani ascuns de faima adusă de serial

Într-un intreviu pentru The Mirror, actorul a vorbit desprea partea mai neplăcută a faimei. „Pentru mulți ani, deabia dacă ieșeam din casă. Am vrut sa nu am un porgram, să nu trebuiască să fiu undeva. Am fost în măsură să fac asta, dar agentul meu a fost supărat. Majoritatea actorilor își sună agenții și îi întreabă dacă au vreo noutate pentru ei, eu îi spuneam ‘Te rog să nu mă suni pentru câțiva ani.’ A fost o perioada foarte grea. Aproape că a am avut o cădere nervoasă”.

7. Matthew Perry (Chandler) s-a luptat cu adicția de droguri în timpul filmărilor

În 1997, actorul a fost internat la o clinică de dezintoxicare din cauza adicției de droguri și alcool. A repetat experineța și în 2001. „Nu consumam niciodată la muncă. Eram însă mahmur. După o perioadă, lucrurile au devenit atât de rău încât nu am putut să o mai ascund și toată lumea a aflat”, a declarat Perry pentru People.

8. Jennifer Aniston (Rachel) aproape că nu s-a întors să joace în ultimul sezon

Din toată distribuția, probabil Jennifer Aniston era cea mai faimoasă, datorită faptului că a jucat și în filme precum „The Godd Girl” și „Bruce Almighty”. De asemenea, pe vremea filmărilor, era căsătorită cu Brad Pitt, care era și pe atunci un actor foarte apreciat. Pentru un timp, au circulat zvonuri cum că ea era responsabilă pentru finalul serialului. Într-un interviu în 2014, Aniston a recunoscut că a avut ezitări. „Aveam câteva probleme de care mă ocupam”, a spus ea. „Am vrut să se termine când oamenii încă ne iubeau și încă ne aflam la cel mai înalt nivel. În același timp mă gândeam, ‘Cât de mult din Rachel mai am în mine?’”. Într-un final, a fost de acord să filmeze ultimul sezon.

9. Părul alb al lui Gunther a fost un accident

„Aveam un prieten care voia să fie frizer și a vrut să practice decoloratul părului, așa că m-am oferit eu”, a spus James Michael Tyler (Gunther) pentru BuzzFeed. „Părul a ieșit alb, iar acest lucru s-a întâmplat cu o seară înainte de prima zi de filmări.” Deoarece el a fost ințial angajat să fie un actor de background, nu a fost mare lucru, până când a început să aibe replici și să fie cât mai prezent în serial. „Mi-am decolorat părul în fiecare săptămână timp de 10 ani”, a spus actorul. „Mă vopseam singur după o perioadă. Era mai bine așa decât să mă trezesc devreme pentru a mi-l face altcineva. Astfel, îl făceam mereu cu o noapte înainte.”

Sursă foto

10.  Jennifer Aniston (Rachel) încă se uită la serial

Deși există mulți actori care nu pot suportă să se uite la fimelele în care joacă, Aniston nu face parte din ei. În timpul unei apariții la emisiunea „The One”, actrița a spus că nu se poate abține să nu se uite atunci când serialul este difuzat la televizor. „În primul rând, încerc să-mi amintesc ce episod este. Apoi, jumătate din timp îmi spun ‘Nu îmi amintesc asta!’ Mă lovește nostalgia.”

„Friends” poate fi urmărit pe Netflix sau pe Comedy Central.

Sursă foto