12 beneficii uimitoare ale apei consumate din recipient de cupru Actual

12 beneficii uimitoare ale apei consumate din recipient de cupru

Deși băutul apei dintr-un recipient de cupru începe să devină tot mai popular, această practică datează încă din antichitate, iar beneficiile acesteia sunt recunoscute și susținute de mai multe studii științifice.

Depozitarea apei cel puțin peste noapte într-un recipient din cupru face ca aceasta să ia din proprietățile acestui metal, foarte importante pentru organism.

Susținătorii acestei practici spun că aceasta apă oferă multiple beneficii, inclusiv o mai bună sănătate a inimii și a creierului, un sistem imunitar mai robust și chiar efecte de scădere în greutate, anti-îmbătrânire și bronzare.

1. Are efect antibacterian

Atât dovezile vechi, cât și cele recente sugerează că cuprul poate fi folosit ca sistem de purificare sau sterilizare a apei, așa cum recomandau tehnicile antice Ayurveda. Unele studii au raportat efect antibacterian la depozitarea apei peste noapte. În schimb, alte studii sugerează așteptarea între 16 și 24 de ore sau chiar până la 48 de ore

2. Ajută sistemul digestiv

Cuprul are proprietăți care ajută la uciderea bacteriilor dăunătoare și la reducerea inflamației din stomac, făcându-l un remediu excelent pentru ulcere, indigestie și infecții. De asemenea, cuprul ajută la curățarea și detoxifierea stomacului, reglează funcționarea ficatului și a rinichilor și la eliminarea adecvată a deșeurilor și asigură absorbția nutrienților din alimente. „Când apa este stocată într-un recipient de cupru, mineralul se scurge în el. Acest cupru extras în apă ajută la descompunerea particulelor de alimente și ne îmbunătățește digestia”, sugerează nutriționistul din Bangalore, Dr. Anju Sood.

3. Stimulează scăderea în greutate

Pentru a pierde în greutate mai repede, încercați să beți în mod regulat apă depozitată într-un vas de cupru. Pe lângă reglarea sistemului digestiv pentru a funcționa mai bine, cuprul vă ajută, de asemenea, să descompună grăsimea și să le elimine mai eficient, ajutându-vă astfel corpul să păstreze doar ceea ce va folosi și să arunce restul.

4. Grăbește vindecarea rănilor

Cunoscut pentru imensele sale proprietăți antibacteriene, antivirale și antiinflamatorii, cuprul este un instrument excelent pentru vindecarea rapidă a rănilor. În afară de asta, cuprul este, de asemenea, cunoscut pentru a vă întări sistemul imunitar și pentru a ajuta la producerea de noi celule.

5. Încetinește procesul de îmbătrânire

Dacă ești îngrijorat de apariția liniilor fine pe față, cuprul este remediul tău natural. Plin de proprietăți antioxidante și de formare celulară foarte puternice, cuprul luptă împotriva radicalilor liberi, unul dintre principalele motive pentru formarea liniilor fine

6. Contribuie la menținerea unei inimi sănătoase

Bolile de inimă sunt una dintre cele mai frecvente afecțiuni, iar cuprul ajută la minimizarea riscului de a dezvolta boli. Potrivit Societății Americane de Cancer, s-a descoperit că apa depozitata în recipiente din cupru ajută la reglarea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac și la scăderea nivelului de colesterol rău și trigliceride.

7. Scade riscul dezvoltării cancerului

O altă boală care devine rapid extrem de comună, cancerul, poate fi debilitantă atât pentru pacient, cât și pentru familia acestuia. Cum ajută cuprul? Ei bine, cuprul are proprietăți antioxidante foarte puternice care ajută la combaterea radicalilor liberi și la anularea efectelor nocive ale acestora – unul dintre principalele motive pentru dezvoltarea cancerului.

8. Reglează funcționarea glandei tiroide

Experții în sănătate cred că o caracteristică comună în rândul persoanelor cu boli tiroidiene este că au, de obicei, niveluri scăzute de cupru în organism. Deși acest lucru este observat cel mai frecvent la persoanele cu hipertiroidism (hormon tiroidian excesiv), cei cu hipotiroidism (nivel scăzut de hormon tiroidian) pot suferi și ele de această deficiență.

9. Învinge artrita și articulațiile inflamate

Cuprul are proprietăți antiinflamatorii foarte puternice. Acesta este deosebit de bun pentru a ameliora durerile cauzate de inflamarea articulațiilor – ca în cazul artritei și al artritei reumatoide. În afară de asta, cuprul are și proprietăți de întărire a sistemului osos și a sistemului imunitar, făcându-l remediul perfect pentru artrită și artrita reumatoidă.

10. Îmbunătățește sănătatea pielii și producția de melanină

Cuprul este componenta principală în producția de melanină (pigmentul ce da culoarea ochilor, părului și pielii) din corpul nostru. În afară de asta, cuprul ajută și la producerea de noi celule care ajută la refacerea celor mai multe straturi superioare ale pielii, lăsându-vă o piele netedă și suplă.

11. Învinge anemia

Cel mai uimitor fapt despre cuprul îl reprezintă necesitatea lui în majoritatea proceselor care au loc în corpul nostru. Chiar de la formarea celulelor până la ajutarea absorbției fierului, cuprul este un mineral esențial pentru funcționarea organismului dumneavoastră.

12. Stimulează creierul

Creierul funcționează prin transmiterea de impulsuri de la un neuron la altul prin sinapse. Neuronii sunt acoperiți de un strat cunoscut sub numele de mielină. Cum ajută cuprul la menținerea sănătății creierului? Acesta susține sinteza fosfolipidelor care sunt esențiale pentru formarea straturilor de mielină. Astfel, creierul lucrează mai repede și mai eficient.

Cel mai bine este să bei apa care a fost depozitată în recipiente din cupru dimineața, pe stomacul gol.

Atenție! Este foarte important să cumperi recipiente din cupru pur pentru a beneficia de toate aceste efecte pozitive. De asemenea, când speli recipientele, nu folosi bureți care le pot zgâria, altfel se pierde din cantitatea de cupru ce poate ajunge în apa consumată și, implicit, beneficiile pentru sănătate sunt mult mai mici.

Citește și Limitele supraviețuirii – Cât putem trăi fără apă sau mâncare?

Sursa foto