130.000 de dolari pentru a avea grijă de un far Magazin

130.000 de dolari pentru a avea grijă de un far

Pe o insulă de vis din Golful San Pablo, stația East Brother – un far transformat în pensiune, cu o priveliște spectaculoasă spre Golden Bridge – caută doi oameni care să devină noii paznici. Postul este plătit cu 130.000 de dolari, suma care urmează să fie împărțită între cele două persoane.

Farul East Brother datează din 1874 și a fost construit pentru a ajuta marinarii să navigheze în apele ce înconjoară San Francisco. Automatizat în anii 1960, farul funcționează și în prezent și se află în proprietatea Gărzii de Coastă din SUA, fiind întreținut de către grupul non-profit East Brother Lighthouse Inc.

„Inițial, farul a fost abandonat și l-am reabilitat. Apoi, am căutat o modalitate de a produce un venit constant pe care să îl utilizăm pentru a-l întreține”, a spus Tom Butt, primarul local din Richmond, California. El este, totodată, și șeful grupului non-profit care are grijă de această contrucție. „Farul se află într-o locație unică, pe o insulă din Golful San Francisco și este unul dintre puținele pensiuni cu paturi și mic-dejun inclus care funcționează în interiorul unui pe o insulă”, a mai adăugat Tom Butt.

Cei care aplică trebuie să aibă experiență în domeniul ospitalității turistice și dreptul de a lucra în Statele Unite. Pensiunea este deschisă patru zile pe săptămână și găzduiește evenimente speciale, inclusiv nunți. „Trebuie să fii o persoană prietenoasă. Când oamenii stau într-un astfel de loc, vor să aibă pe cineva care este vesel și îi face să se simtă ca acasă. Până acum am primit oferte din întreaga lume – din Asia, Rusia și Ucraina”, a spus Butt.

Noii paznici ai farului își vor începe activitatea la mijlocul lunii aprilie a acestui an, după două săptămâni de pregătire.

(sursă foto: wikipedia)