20 de ani de la „… Baby One More Time” Magazin

20 de ani de la „… Baby One More Time”

Toate vedetele pop trebuie să înceapă de undeva și, pentru câștigătoarea premiului Grammy, Britney Spears, a început cu o melodie care vorbește despre sentimentele unei fete după ce aceasta s-a despărțit de iubitul ei. Pe 23 noiembrie 1998, o puștoaică de 16 ani lansa piesa „… Baby One More Time”, care avea să devină unul dintre cele mai vândute single-uri din toate timpurile.

Melodia s-a bucurat de un succes imens, ocupând prima poziție în clasamentele a 17 țări, printre care America, Marea Britanie, Austria, Australia, Germania, Franța, Italia și țările scandinave. Piesa i-a adus debutantei Britney o nominalizare la premiile Grammy, la categoria „Cea mai bună interpretare pop”.

„Este greu să pun în cuvinte ce înseamnă această zi pentru mine. În urmă cu 20 de ani, lumea mi-a auzit muzica pentru prima dată”, a scris cântăreața în vârstă de 36 de ani și mama a doi băieți de 11, respectiv 12 ani. „De atunci s-au întâmplat multe lucruri, dar aș vrea să le mulțumesc fanilor mei extraordinari care au fost alături de mine încă din prima zi. Sprijinul vostru de-a lungul anilor înseamnă totul pentru mine. Vă iubesc pe toți!”, a transmis aceasta, printr-un mesaj postat pe Twitter, celor 113 milioane de urmăritori.

Max Martin, cel care a compus textul piesei, ar fi oferit-o la început altor trupe, precum Backstreet Boys, Five sau TLC, dar care au refuzat-o din cauza versului „hit me, baby”, pe motiv că face referire la violență domestică sau la sado masochism. Însă, compozitorul hitului l-a descris ca fiind despre dorința de împăcare cu un fost.

Acum, deși nu a mai lansat niciun single de mai bine de doi ani, Britney Spears a anunțat că va reveni pe scena din Las Vegas, cu un nou show numit „Domination” începând cu luna februarie a anului viitor.

(sursă foto: etonline)