2017 a fost cel mai dur an din ultimul deceniu Actual

2017 a fost cel mai dur an din ultimul deceniu

Potrivit unui sondaj, ce are la bază emoțiile a peste 154.000 de oameni din 145 de țări din lume, anul 2017 a fost cel mai groaznic an din ultimul deceniu. Anul trecut, oamenii au trăit mai intens stări negative precum tristețe, stres, îngrijorare, furie, dar și durere fizică decât în anii precendenți.

Indexul de Experiență Negativă, publicat anual de compania americană Gallup, a relevat faptul că aproape 4 din 10 persoane sunt îngrijorate (38%) sau stresate (37%) și 3 din 10 persoane au suferit dureri fizice (31%) în 2017.

Nivelul general de îngrijorare, stres, tristețe și durere fizică a crescut față de anul 2016, în timp ce al furiei a rămas neschimbat. Acestea sunt cele mai scăzute rezultate încă de când compania a începutul studiul în 2005.

Republica Centrafricană, cel mai mare scor în ceea ce privește emoțiile locuitorilor

Dintre cele 145 de țări și zone pe care sondajul Gallup le-a luat în considerare pentru anul 2017, Republica Centrafricană a înregistrat cel mai mare scor din lume, 61, depășind țări măcinate în ultimii ani de conflicte și violențe, precum Irak, Sudanul de Sud, Ciad, Sierra Leone și Egipt.

America Latină, cea mai pozitivă regiune

La polul opus, s-a situat Paraguay, care a obținut cel mai mare scor în Indexul de Experiență Pozitivă, care măsoară gradul de fericire în rândul locuitorilor din diferite țări ale lumii. Acesta a fost urmat în clasament de Columbia, Salvador, Guatemala și Canada. Islanda este singura țară din Europa care a reușit să se numere printre primele 12 țări din lume, iar Indonezia și Uzbekistanul au fost singurele țări din Asia care au făcut acest lucru.

(sursă foto: nytimes)