3 rețete rapide cu carne de porc. Merită încercate. Magazin

3 rețete rapide cu carne de porc. Merită încercate.

Nu întotdeauna avem timpul necesar pregătirii unei mese elaborate. Vă punem la dispoziție 3 rețete rapide și delicioase cu carne de porc. Ce înseamnă rețete rapide? Ei bine, următoarele feluri de mâncare sunt gata în maximum 45 de minute, din momentul în care ingredientele au fost pregătite și până în momentul în care preparatul este gata de servire.

1. Snițel de porc în stil dijonez

porc
Sursă foto

Ingrediente:

  • 4 felii de porc (aporximativ 700g)
  • 2 linguri de unt topit
  • 1 lingură de muștar de dijon
  • 1 cățel de ursturoi
  • 1 linguriță de mărar tocat
  • sare și piper (după gust)

Mod de preparare:

  1. Se bat feliile de carne până ajung la o grosime de 0,5 cm.
  2. Se curăță usturoiul, se toacă mărunt. Se face un amestec din usturoiul tocat, muștarul dijon și mărarul tocat. Se unge carnea pe ambele părți cu acest amestec.
  3. Se încinge o tigaie mare și se adaugă untul. Se prăjesc câte 2 șnițele la foc mediu, timp de 2 minute pe fiecare parte, apoi se scot și se țin la cald.
  4. Se sărează și se piperează după gust. Se servește cu o salată verde.

2. Cotlete de porc cu mere

cotlet porc
Sursă foto

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc (aproximativ 600g)
  • 1 măr mare
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de unt
  • 125ml de suc de mere
  • 125ml de smântână
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 linguriță de amidon alimentar
  • sare și piper (după gust)

Mod de preparare:

  1. Se amestecă într-un bol uleiul, cimbrul, sarea și piperul. Se adaugă cotletele și se lasă în sos, la marinat, timp de 15 minute. Se spală, se curăță mărul și se taie felii subțiri.
  2. Se încinge o tigaie mare și se prăjesc cotletele la foc mediu, timp de 4 minute pe fiecare parte, apoi se scot și se țin la cald.
  3. Se reduce focul, se adaugă untul în aceeași tigaie și se călesc feliile de măr până capătă culoare. Apoi se scot și se tin la cald împreună cu carnea.
  4. Se amestecă amidonul, sucul de mere și smântâna, se toarnă în tigaie și se dau în clocot, amestecând până când sosul începe să se îngroase. Se toarnă peste cotlete și peste feliile de măr și preparatul este gata de servire.

3. Gulaș

porc
Sursă foto

Ingredinte:

  • 400g de carne de porc
  • 1 ceapă
  • 2 mere
  • 500g varză murată
  • 100ml de vin alb sec
  • 125g de smântână
  • 250ml de supă de carne
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingură de unt
  • boia dulce
  • sare și piper (după gust)

Mod de preparare:

  1. Se taie carnea în bucăți mici. Se curăță ceapa și merele și se taie mărunt. Se toacă fin și varza murată.
  2. Se încinge uleiul într-o cratiță, se adaugă untul și se prăjește carnea timp de 3 minute, pe toate părțile. Se adaugă ceapa și se mai prăjesc timp de 3 minute.
  3. Se adaugă varza murată și merele, apoi vinul și supa de carne. Se condimentează și se lasă la fiert timp de 25 de minute, până când carnea este gata.
  4. La final, se adaugă smântâna și se servește imediat cu piure de cartofi.

Citește și Rețete cu pui delicioase care au cucerit internetul.

Sursa foto