Orele petrecute pe drum în cazul delegațiilor ar putea fi plătite Magazin

Orele petrecute pe drum în cazul delegațiilor ar putea fi plătite

The Local

Dacă ești pus în situația de a călători în scop profesional, îți poți obține banii pe timpul pierdut în deplasări ca drept salariu pe ore lucrate efectiv, a decis Curtea Federală a Muncii (BAG) din Germania.

Conform cu o decizie luată în această săptămână de BAG, angajații care lucrează frecvent în străinătate sau în delegații lungi vor avea dreptul de a cere bani în plus de la angajator, conform unor informații publicate de Frankfurter Zeitung miercuri.

„Dacă angajatorul trimite temporar unul dintre angajații de la compania sa, drumurile până la destinație și de la destinație care sunt făcute exclusiv în interesul angajatorului vor fi remunerate precum munca”, au declarat judecătorii de la Erfurt.

Decizia a fost bazată pe un caz adus în fața curții de un angajat din Rhineland Palatinate al cărui șef l-a trimis până în China pentru job.

Expertul în construcții, care inspecta un șantier pentur job-ul său, a avut nevoie de patru zile pentru zborul de întoarcere. Cu toate acestea, angajatorul său nu a dorit să îi plătească decât cele 8 ore pe zi, în loc de cele 37 de ore suplimentare pe care acesta le-a cerut.

În ciuda argumentației, angajatul nu a avut succes cu solicitările sale.

În același timp, angajatul a cerut din partea companiei unde lucra un bilet de avion la business class, ceea ce însemna că o escală la Dubai a fost necesară, în loc de clasa economică care fusese rezervată inițial.

Acum, tribunalul va trebui să decidă dacă a fost necesar biletul la clasa business și să ia o hotărâre cu privire la cele 37 de ore suplimentare.