5 obiceiuri pe care le facem în baie și sunt dăunătoarea pentru sănătate Actual

5 obiceiuri pe care le facem în baie și sunt dăunătoarea pentru sănătate

Foarte puțin dintre noi știu că în baie există zeci de milioane de bacterii. De exemplu, vasul de toaletă, conține 3,2 milioane de bacterii. Fără să fim conștienți, prin următoarele 5 obiceiuri dăunătoare, putem răspândi toți acești microbi în jurul nostru.

Iată cele 5 obiceiuri care sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră, dar și cum ar trebui să procedăm ca să nu răspândim microbii.

Agățarea prosoapelor umede în baie

Nu este o idee bună să întindem prosopul umed în baie imediat după duș. Umiditatea și bacteriile din baie sunt cel mai prost loc pentru a lăsa prosopul să se usuce.

Corect ar fi:

Prosopul umed trebuie scos din baie și agățat într-un loc răcoros și uscat. Astfel, la următoarea intrare în baie mirosul acestuia va fi plăcut.

Utilizarea gadgeturilor în baie

Aproximativ 90% dintre oameni își iau cu ei telefonul sau tableta când merg la toaletă. Este adevărat că ne spălăm pe mâini înainte de a ieși din baie, dar telefonul nu-l curățăm.

Corect ar fi:

Dacă vă plictisiți la baie, ar trebui să luați cu voi anumite obiecte pe care să le lăsați acolo, cum ar fi: un cub rubik.

Lăsatul periuței de dinți pe blatul din baie

Trebuie să fim conștienți că baia nu este cel mai curat loc din casă. De regulă, în baie trăiesc o mulțime de bacterii și cu siguranță, nimeni n-ar vrea ca periuța de dinți să se umple de germeni. De obicei, chiuvetele sunt situate în apropierea toaletei, ceea ce face ca zona respectivă să fie „vulnerabilă”.

Corect ar fi:

Să depozitați periuța de dinți într-un loc ferit, poate într-un sertar sau dulapp. Este foarte important să schimbați periuța de dinți la fiecare trei luni.

Omiterea spălatului anumitor părți la duș

Pentru a fi protejat de bacterii sau acnee, corpul trebuie să fie foarte bine spălat. Zonele pe care cei mai mulți dintre noi le omit când fac duș sunt spatele, scalpul, tălpile picioarelor și zona din spatele urechilor.

Corect ar fi:

Cumpărarea unor perii speciale pentru a ajunge în zonele mai puțin accesibile ale corpului, acestea vă vor aminti să vă spălați cât mai corect.

Raderea părului pubian

Părul din zona bikinilor este natural, acesta conțin feromonii care atrag sexul opus. De asemenea, protejează de bacteriile străine. Prin raderea acestuia, ne putem deteriora pielea.

Corect ar fi:

Dacă doriți ca zona respectivă să fie total lipsită de păr, ar trebui să folosiți lame special destinate zonei intime. Trebuie să acordați o mare atenție și săpunului utilizat. Acesta nu este tocmai indicat pentru curățarea zonei intime, pielea fiind foarte sensibilă.

Epilarea cu ceară naturală este și ea o alternativă bună pentru a scăpa de părul pubian.

Citește și Top 5 toxine care se găsesc în alimente consumate zi de zi

Sursa foto