5G, tehnologia care va revoluționa medicina, agricultura și industria auto Business

5G, tehnologia care va revoluționa medicina, agricultura și industria auto

Prin noua tehnologie 5G volumul de date transmis va fi de 1.000 de ori mai mare, iar dispozitivele conectate în reţea, de până la 100 de ori mai multe, anunță Digi24. În plus, viteza de procesare a datelor va fi mult mai mare, iar latenţa redusă, adică timpul care trece de la care aplicarea unei comenzi şi răspunsul dispozitivului. Spre exemplu, în cazul tehnologiei 4G, timpul de răspuns este de 50 de milisecunde, în timp ce, în cazul tehnologiei 5G este de o milisecundă.

Combinaţia dintre viteză şi reacţiile rapide va face ca tehnologia să poată fi folosită la adevărata ei capacitate. Medicii vor opera pacienţi care se află la sute sau chiar mii de kilometri distanţă. Aceștia vor folosi căşti de realitate virtuală şi mănuşi speciale, care le vor da senzaţia că pun mâna pe pacient. Noua tehnologie va fi folosită şi în cazul maşinilor, care vor deveni 100% autonome. Autoturismele vor fi conectate între ele şi vor putea comunica date despre poziţie, viteză, infrastructură şi vehiculele din apropiere. Tehnologia 5G este eficientă atât în aer, cât şi la firul ierbii. Pentru că fermierii pot monta în pământ anumiţi senzori cu care să monitorieze îngrăşămintele sau umiditatea. În plus, în funcţie de informaţiile adunate în servere, fermierii pot şti care este predicţia meteo pentru terenurile lor.

Utilitatea noii tehnologii se va putea vedea cel mai bine în industrie, având în vedere fiabilitatea şi rapiditatea conexiunii 5G. Potrivit estimărilor, tehnologia 5G va genera afaceri de peste 1.200 de miliarde de dolari până în 2026.

(sursa foto: Kaspersky.com)