A traversat Atlanticul la vârsta de 70 de ani Actual

A traversat Atlanticul la vârsta de 70 de ani

Britanicul Frank Rothwell a traversat Atlanticul la vârsta de 70 de ani. A reușit să devină cea mai vârstnică persoană care a îndeplinit această misiune. El a traversat singur Atlanticul, într-o ambarcaţiune cu vâsle. Conform Reuters, cursa face parte din Talisker Whisky Atlantic Challenge și se desfăşoară anual din Insulele Canare până în Antigua.

Rothwell a plecat din La Gomera, Insulele Canare pe 12 decembrie și a trecut linia de sosire sâmbătă, 6 februarie, în Antigua, Caraibe.

Cursa a durat 56 de zile, două ore şi 41 de minute. Rothwell a reușit să ajungă pe locul al patrulea din opt în categoria sa.

„Mi-am dat seama că nu este o cursă potrivită pentru mine, câştig dacă termin”, a spus el. „Nu voi câştiga nimic, nu voi învinge pe nimeni şi eram înclinat să cred că probabil voi ajunge ultimul, ceea ce e şi de aşteptat pentru un bărbat de 70 de ani.”

„Dar acesta nu a fost deloc cazul… am fost al patrulea din opt aşa că am fost foarte fericit că am fost la mijlocul clasamentului”.

A strâs bani pentru Alzheimer’s Research UK

Britanicul a mai spus că trecerea liniei de sosire a fost un „moment complet euforic”. A reușit să strângă o sumă importantă de bani pentru Alzheimer’s Research UK. Acest câștig a fost un tribut pentru cumnatul său care a murit de Alzheimer, în timpul călătoriei sale.

Rothwell a spus că s-a antrenat cu mai mult de un an înainte de călătorie. A simțit că forța și agilitatea sa se află la același nivel la care erau atunci când avea 40 de ani. Totuși, a ținut să menționeze că a fost cursă destul de plictsitoare. „În primul rând, vâslitul este foarte, foarte plictisitor. Fiecare vâslire este la fel ca cea dinainte, şi nu există niciun peisaj, nimic care să facă timpul să treacă mai repede”, a spus el.

În trecut, aventurierul a petrecut cinci săptămâni pe o insulă pustie pentru un program TV – Bear Grylls și a vâslit într-o barcă numită „Never Too Old”.

Citește și Top 20 citate motivaționale care te vor face să ai mai mult curaj.

Sursa foto