Adio, Crocs! Business

Adio, Crocs!

Crocs, compania care produce celebra încălțăminte făcută cunoscută de angajații din spitale, a anunțat că își va închide toate fabricile, iar șeful executiv va demisiona.

Compania, cu sediul în orașul Niwot, Colorado, a menționat într-un comunicat de presă că una dintre fabricile sale din Mexic urmează să fie închisă și că există planuri de a închide o altă fabrică în Italia. Nu se cunosc încă toate detaliile legate de viitoarele producții.

Crocs (CROX) a mai anunțat că șeful executiv și, totodată, directorul financiar, Carrie Teffner, va renunța la poziția sa în cadrul companiei începând cu data de 1 aprilie 2019, poziție care va fi preluată de Anne Mehlman. Mehlman își va începe activitatea pe 24 august, anul acesta.

Acest tip de încălțăminte a devenit popular în rândul angajaților din spitale și restaurante, compania având vânzări anuale de peste 100 de milioane de dolari.

În luna iulie, Crocs a lansat o versiune cu toc înalt a încălțămintei din cauciuc, prețul acestora fiind de 50 de dolari, o acțiune care a stârnit numeroase reacții în mediul online. De la începutul anului, acțiunile sale au crescut cu 43%, în timp ce capitalizarea de piață s-a dublat în ultimele 12 luni.

Cu toate acestea, compania americană a decis să închidă 28 de magazine în ultimul trimestru, rămânând cu mai puțin de 400 de locații la nivel global.

(sursă foto: metro)