Alimente care îi protejează pe cei care suferă de diabet de tipul 2 Actual

Alimente care îi protejează pe cei care suferă de diabet de tipul 2

Nu este vorba neapărat de alimente pe care să le adăugați la dietă pentru a va proteja dacă suferiți de diabet de tipul 2, ci mai degrabă este vorba despre a elimina anumite alimente.

Patru căni de cafea pe zi ajută la scăderea riscul de a dezvolta diabet de tip 2 și ajută la prevenirea problemelor care pot apărea pe termen lung din cauza unui ficat gras. Specialiștii în nutriție se așteaptă la o creștere mare a bolilor precum ciroza și insuficiența hepatică din cauza numărului tot mai mare de persoane care suferă de obezitate. Pentru a preveni aceste boli trebuie în primul rând evitate caloriile „goale”.

Ce calorii sunt considerate „goale”?

  • Sucurile de fructe. Evitați consumul de băuturi îndulcite, mai ales pe cele îndulcite artificial. Nu mai adăugați zahăr la ceai și cafea.
  • Carbohidrații procesați. Adică, trebuie evitate: făina albă, pâinea albă, orezul alb, zahărul, siropul de porumb bogat în fructoză și deserturile.
  • „Grăsimile rele”. Aici intră grăsime din carnea de porc sau margarina.
  • Caloriile în exces. Caloriile care ne împiedică să ne menținem greutatea corporală ideală. Dacă de exemplu nu faceți mișcare regulat trebuie să aveți un aport mai mic de calorii pentru a ajuta organismul să se mențină.

Pe măsură ce înlocuiți caloriile goale cu fructe, legume, carne slabă, nuci sau cereale integrale, dieta dumneavoastră va fi una sănătoasă și va menține organismul într-o bună funcționare. Este bine să va organizați mesele la început de săptămână, astfel veți avea control deplin asupra tot ceea ce veți mânca.

Citește și Beneficiile consumului semințelor de dovleac.

Sursa foto