Angajații McDonald’s din SUA au intrat în grevă Magazin

Angajații McDonald’s din SUA au intrat în grevă

Angajații din restaurantele McDonald’s din 10 orașe din Statele Unite ale Americii au intrat în grevă în legătură cu  hărțuirea sexuală. Personalul restaurantelor acuză gigantul fast-food pentru că nu face suficiente eforturi pentru a preveni hărțuirea sexuală. Greva a apărut după ce 27 de femei au depus plângeri împotriva lanțului de fast-food, pretinzând că normele companiei împotriva abuzului nu au fost aplicate. Victimele abuzurilor sexuale au declarat că au fost ignorate după ce au raportat incidente. Cu toate acestea, McDonald’s a declarat că nu au existat tentative de hărțuire în restaurantele sale.

Deși McDonald’s are stabilită o politică privind hărțuirea sexuală la nivelul întregii companii, protestatarii doresc să vadă îmbunătățiri în ceea ce ține de aplicarea ei. Participanții grevei au fost susținuți de Fondul de Apărare Juridică Time-Up. Protestatarii au declarat că procedurile prin care se răspunde la plângerile de hărțuire sunt inadecvate și astfel tot personalul trebuie să facă un „antrenament” anti-hărțuire.

Reclamații ignorate

Începând cu anul 2016, mai mulți angajați McDonald’s au depus plângeri la Consiliul Național al Relațiilor Muncii din SUA, susținând că reclamațiile lor legate de hărțuire au fost ignorate sau batjocorite. Plângerile vizau atât francizele McDonald’s, cât și compania în sine. Cu toate acestea, McDonald’s consideră francizele sale ca fiind proprietate independentă.

Într-un exemplu concret, Breauna Morrow, o casieră de 15 ani din St Louis, a declarat că a fost „hărțuită în mod repetat” de un coleg de muncă folosind „limbajul grafic, sexual”. Cu toate acestea, când fata a raportat incidentul, „supraveghetorii nu au făcut nimic”.

„Avem politici, proceduri și instruire special concepută pentru a preveni hărțuirea sexuală în compania noastră și în propriile restaurantele. Credem ferm că francizele McDonald’s împărtășesc acest angajament”, a declarat purtătorul de cuvânt McDonald’s, Andrea Abate.

McDonald’s continuă, de asemenea, să facă față presiunii sindicatelor asupra salariilor mici pe care le plătește personalului restaurantelor.

(Sursă foto: Bloomberg)