Angajați Ryanair, dați afară după ce au dormit pe podea într-un aeroport Business

Angajați Ryanair, dați afară după ce au dormit pe podea într-un aeroport

Șase membri ai unui echipaj Ryanair, care au fost fotografiați luna trecută dormind pe podeaua unui birou dintr-un aeroport din Spania, au fost concediați de compania aeriană.

Imaginea, despre care Ryanair susține că a fost înscenată și că face parte dintr-un plan bine pus la punct, a devenit virală pe internet. Personalul a fost concediat pentru comportament inadecvat și pentru abateri grave de la conduita companiei, a spus un purtător de cuvânt al companiei irlandeze.

Peste 20 de angajați ai Ryanair, membri ai unor echipe de zbor, au rămas blocați în aeroportul din Malaga, după ce zborurile lor către Porto au fost redirecționate spre Malaga, pe 14 octombrie, din cauza unor furtuni.

Cu toate acestea, Ryanair a spus că, în ciuda problemelor întâmpinate, niciunul dintre angajații săi nu a dormit pe podea. „Echipajul a petrecut o perioadă scurtă de timp în cabina rezervată însoțitorilor de zbor, înainte să fie mutați într-un salon VIP, iar următoarea zi s-au întors în Porto”, a transmis compania.

După ce a confirmat concedierile, Ryanair a susținut că imaginea i-a afectat reputația și a provocat o lipsă de încredere ireparabilă în aceste șase persoane.

SNPVAC, un sindicat care reprezintă angajații companiilor aeriene din Portugalia, nu a fost de acord cu versiunea spusă de Ryanair, susținând că membrii echipajului de bord au fost nevoiți să își petreacă noaptea pe podeaua din aeroport, întrucât compania nu le-a pus la dispoziție camere de hotel. Mai mult decât atât, aceștia nu au avut acces la apă, hrană sau la un loc unde să se așeze, deoarece existau doar opt scaune libere pentru cei 24 de oameni. Însă, sindicaliștii portughezi au confirmat că personalul Ryanair a fost mutat într-un salon VIP la ora 06:00.

(sursă foto: theindependent)