Arome și gusturi din Italia Magazin

Arome și gusturi din Italia

Dacă îți place să călătorești și să încerci mâncăruri tradiționale din fiecare loc pe care îl vizitezi, în plus ai în plan și o mică excursie în Italia, avem o veste bună pentru tine: n-o să fii dezamăgit nici măcar o secundă. Chiar dacă ești gurmand sau nu, mâncarea din Italia te va face să te îndrăgostești iremediabil de ea și să îți mai dorești o porție.

  • Arancini

Arancini este o specialitate siciliană, similară cu chifteluțele, compusă din orez și umplută cu ragu,  sos de roșii, mozzarella și mazăre. În funcție de regiune, arancini pot avea diferite forme, iar umplutura poate varia. Denumirea preparatului vine de la forma și culoarea lui asemănătoare cu cele ale unei portocale. Chifteluțele de orez sunt gata în aproximativ 2 ore, însă rezultatul merită timpul gospodinelor petrecut în bucătărie.

  • Lasagna

Gustul acestui cunoscut fel de mâncare, originar din Napoli, nu mai este un secret pentru nimeni. Straturi late de paste separate de brânză, carne tocata, legume și diferite tipuri de sosuri reprezintă deliciul suprem pentru orice gurmand aflat pe meleaguri italienești. Lasagna este unul dintre cele mai vechi feluri de mâncare tradițională, rețeta aflându-se și în cărțile scrise în Roma Antică. Italienii au fost îndrăgostiți încă de la început de această delicatesă și au transmis rețeta din generație în generație până în ziua de azi.

  • Pizza Margherita


Poate cel mai faimos sortiment de pizza, Margherita este originară din Napoli și poate fi preparată extrem de simplu cu puține ingrediente. Pentru preparare este necesar un blat presărat cu parmezan, mozzarella, roșii, busuioc și usturoi. Pe cât de simplă, pe atât de plină de savoare este pizza preparată cu dragoste de localnicii care și-au deschis ușile și primesc turiștii la masă pentru o experiență culinară unică.

  • Tiramisu


Ușor și cremos, tiramisu este un desert faimos italienesc adorat deopotrivă de turiști și localnici. Pentru prepararea delicioasei prăjituri ai nevoie de pișcoturi, cafea, zahăr, cacao, lichior de Marsala și mascarpone.  Originea preparatului este încă incertă, Veneția, Lombardia, Piemonte și Toscana fiind doar câteva din locurile în care se crede că ar fi fost inventat celebrul desert.

  • Paste


Spaghetti, Tortellini, Farfalle și Fettuccine, toate merită încercate! În toate combinațiile și cu toate sosurile. Dacă te plimbi prin Roma, asigură-te că intri într-un local tradițional și comanzi o porție de paste Carbonara. În Bologna trebuie să încerci pastele cu sosul tradițional ragu, iar în Genova nu trebuie să ratezi pastele cu pesto presărate cu usturoi, semințe de pin și busuioc.

(foto: Pixbay)

(text: Lumea Contemporană)