„Avengers: Infinity War” – amuzant, trist, epic și pe alocuri copleșitor Recenzii

„Avengers: Infinity War” – amuzant, trist, epic și pe alocuri copleșitor

„Avengers: Infinity War” este filmul care domină în acest moment box office-ul intern și internațional. Iar încasările record, de peste un miliard de dolari în numai 11 zile de la debut, au făcut ca noua aventură a Universului Marvel să depășească un alt blockbuster, „Star Wars: The Force Awakens”.

Premiera lui a venit la doar câteva luni de la lansarea producţiei „Black Panther”, care a devenit una dintre cele mai de succes pelicule Marvel, cu încasări de 1,3 miliarde de dolari în toată lumea.

Filmul îi aduce la un loc pe Iron Man, Hulk, Black Widow, Thor, Spider-Man, Captain America, Black Panther, Vision, Doctor Strange, Gardienii Galaxiei și mulți alți supereroi. Ei își unesc forțele pentru a-l împiedica pe Thanos să adune toate cele șase Pietre ale Infinitului: Spațiul, Timpul, Realitatea, Puterea, Mintea și Sufletul. Dacă reușește să le colecteze pe toate, poate distruge jumătate din populația universului printr-un simplu pocnet de degete. Thanos, mai prezent pe ecran decât oricare dintre personaje, este convins că resursele Universului sunt finite și pregătește un genocid de proporții uriașe, astfel încât cei rămași în viață să aibă resurse suficiente.

Dacă, în mod normal, un astfel de film, în care avem de urmărit o întreagă armată de personaje, ar fi fost rețeta perfectă pentru haos și dezastru, pelicula nu se dovedește a fi aglomerată sau sufocantă. Scenariștii au fost suficient de înspirați încât să împartă Avengerii pe echipe, cu toate că e greu să legi lucrurile când ai atâția eroi și supereroi. Poate acesta este și motivul pentru care multe dintre personaje au avut parte doar de câteva replici în cele peste două ore de acțiune.

Umorul se îmbină de minune cu povestea sobră și sângeroasă, pe mai multe planuri, a filmului, deși oamenii se temeau că o să se întâmple exact contrariul. Dar, sunt multe scene amuzante, la care o să râzi cu poftă, iar momentele sunt dozate foarte bine. Nu uita să rămâi și după partea de credits, pentru că, exact cum ne-a obișnuit Marvel, întotdeauna există ceva la finalul oricărui film.

Iar „Avengers: Infinity War” va continua cu o a doua parte, care va ajunge în cinematografe anul viitor.

(sursă foto: HD Walls)