Avertizări pentru kit-ul împotriva COVID-19 Actual

Avertizări pentru kit-ul împotriva COVID-19

Rețelele sociale sunt împânzite de informații false referitoare la existența unui kit împotriva COVID-19. Experții avertizează oamenii să stea departe de informațiile medicale apărute în mediul online. De cele mai multe ori, acestea sunt eronate, venite de la persoane fără pregătire medicală.

Pandemia de coronavirus a favorizat apariția de știri false, teorii ale conspirației și informații nefondate. Este necesară informarea corectă, din surse sigure.

Ce include kit-ul împotriva COVID-19:

Paracetamol
Betadina pentru apa de gură şi gargară
Vitamina C şi D3
Complex B
Vapor + capsule pentru abur
Oximetru
Cilindru de oxigen (numai pentru urgenţă)
Exerciţii de respiraţie

Conform Mediafax, dr. Ciobotaru Ovidiu, medic internist, a declarat că „betadina este un produs medical care este destinat să fie folosit de către profesionişti în domeniul sănătăţii. Poate să dea arsuri dacă este pusă pe piele o perioadă mai lungă de timp, pe anumite tipuri de răni, pe mucoase, cu atât mai mult pe mucoasa bucală dacă faci gargară cu ea. Aşa ceva nu este descris medical. Scade încrederea pacienţilor în medici pentru că uite, medicii nu au spus de lucrul ăsta, dar au găsit ei pe undeva pe internet şi astfel pun la îndoială recomandările medicale, spun că ştiu ei mai bine”.

De asemenea, dr. Ciobotaru a adăugat că „principalul efect advers al acestor indicații pseudo-medicale, este faptul că pacienții ajuns să amâne adresarea la medic crezând că astfel se fac bine și să piardă timp prețios din îngrijirea lor medicală”.

Specialiștii recomadă adoptarea unei alimentații echilibrate, bogată în vitaminele și mineralele de care avem nevoie.

Este important să respectăm recomandările generale privind prevenirea infecției cu coronavirus. Spălarea pe mâini, purtarea măștii sau dezinfectarea suprafețelor sunt esențiale. De asemenea, este important să ne informăm din surse sigure, care furnizează informații verificate.

Citește și Cercetătorii au descoperit de ce COVID-19 afectează mirosul

Sursă foto