BIAS 2018: Cel mai mare show aviatic din România Actual

BIAS 2018: Cel mai mare show aviatic din România

Bucharest International Air Show (BIAS) se află la a 10-a ediție și este cel mai impresionant spectacol aviatic din România. Ediția aniversară BIAS este dedicată Centenarului și va avea loc sâmbătă, 28 iulie 2018, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu si Romaero, informează organizatorii evenimentului pe pagina oficială de Facebook.

Directorul general al Aeroclubului României, George Rotaru, a declarat că show-ul va prezenta avioane foarte rare, avioane istorice și aeronave puternice care vor zbura individual şi în grup. George Rotaru susține că vedeta acestui eveniment este formaţia Turkish Stars, prezentă pentru a treia oară la Bucureşti, care va evolua cu 8 supersonice.

„BIAS 2018 este un spectacol de forță aeriană, în care așii aviației civile și militare din România, Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Austria, Italia, Spania, Cehia și Lituania vor încânta spectatorii cu acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită, dar și cu aeronave expuse la sol” informează comunicatul de presă al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Publicul va putea urmări aeronave supersonice: F 16 Fighting Falcon, Saab Jas 39 Gripen, F 15 Eagle și Eurofighter Typhoon. Printre avioanele expuse pentru spectatori pe Aeroportul Băneasa, va fi și aeronava Boeing E-3A Sentry AWACS, aflată sub comanda NATO. Pe parcursul evenimentului evoluează celebrii Iacări Acrobați, unici pentru spectacolele lor aeriene care includ efecte pirotehnice, muzică și lumini. În premieră pentru România, la BIAS 2018 vor participa „magicienii” White Red Sparks, formația de acrobație a Forțelor Aeriene ale Poloniei, care evoluează cu 6 aeronave PZL TS-11 Iskra.

La BIAS 2018, va participa și celebrul pilot lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană.

Peste 100 de aeronave vor survola pe cerul Bucureștiului. Printre invitații ediției din 2018 se numără: Turkish Stars, Aeroclubul României, The flying bulls, Nato Awacs, Yacării Acrobați & Jurgis Kairys, F18 (Spania), Red White Sparks (Polonia), JAS39 Gripen (Cehia), JAS39 Gripen (Ungaria), F15 (SUA), BLACK HAWK (SUA) și mulți alții.

Intrarea la eveniment este gratuită, iar accesul publicului se face începând cu ora 8:00, prin Romaero.

Programul Bucharest International Air Show 2018

(sursă foto: Kidmagia)