Brașov: 5 locuri pe care le poți vizita gratis Magazin

Brașov: 5 locuri pe care le poți vizita gratis

Brașovul este un oraș plin de istorie care merită vizitat la pas. Poți descoperi câte puțin din Brașovul medieval dacă te vei plimba pe străduțele istorice păzite de clădirile cu arhitectura specifică acelor vremuri. Dacă ești un împătimit al istoriei și vrei să afli mai multe despre Brașov, poți vizita muzeele orașului. Brașovul oferă o plajă ofertantă de locații și activități pe placul tuturor.

Brașovul este plin de obiective turistice, însă noi am ales 5 locuri în care poți merge gratis și te poți bucura de frumusețea orașului și a istoriei.

1. Strada Sforii

Sursă foto

Cunoscută pentru dimensiunile reduse, Strada Sforii este cea mai îngustă stradă din Brașov și a treia cea mai îngustă stradă din Europa. Lățimea Străzii Sforii variază între 1,11 și 1,35 m. Celebra stradă din Brașov este situată între străzile Cerbului și Poarta Șchei și este atestată în documentele din secolul al XVII-lea ca un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor.

2. Aleea După Ziduri, Turnul Negru și Turnul Alb

Sursă foto

O zonă încărcată de istorie și de o frumusețe aparte este Aleea După Ziduri. Construită în secolul al XVI- lea, Aleea „După ziduri” face parte din ansamblul fortificaţiilor care înconjoară Brașovul.  Zidurile sunt străjuite de Turnul Negru și Turnul Alb.
Turnul Negru datează din secolul al XV-lea, iar numele i s-a dat după ce a fost lovit de un trăsnet și s-a înnegrit.

3. Tâmpa

Sursă foto

Dacă vrei să simți că ești cu adevărat la munte, îți recomandăm o drumeție ușoară pe muntele Tâmpa. În vârf vei pute admira panorama Brașovului. Dacă nu ești genul care se aventurează pe munte, poți opta pentru telecabina care te duce direct la panorama de pe Tâmpa, însă asta implică un tarif.

4. Pietrele lui Solomon

Sursă foto

Pietrele lui Solomon alcătuiesc o zonă de interes turistic, situată în partea sud-vestică a cartierului Șchei din municipiul Brașov. Legenda spune că numele acestor stânci vine de la un rege maghiar, Solomon, care în fuga lui de urmăritori, ar fi sărit cu calul peste valea ce străbate cele două stânci, regele scăpând cu viață, iar dușmanii săi căzând în prăpastie.
Cheiul este străbătut de un mic pârâu și de un drum forestier ce leagă Șcheiul de stațiunea turistică Poiana Brașov. Zona este amenajată pentru ieșiri la aer curat și la picnic.

5. Piața Sfatului

Sursă foto

Cel mai cunoscut și vizitat loc din Brașov, Piața Sfatului, a fost în Evul Mediu locul unde se organizau târguri atât pentru negustorii sași și maghiari, cât și pentru cei veniți din țară.

Sursă foto