București se aliniază marilor capitale europene: sistem smart de bike sharing de la Pegas, din aprilie Business

București se aliniază marilor capitale europene: sistem smart de bike sharing de la Pegas, din aprilie

Producătorul român de bicilete Pegas va lansa luna aceasta, în București, un sistem smart de bike sharing, conform informațiilor transmise de Profit.ro. Serviciul va fi lansat până la jumătatea lunii, conform lui Andrei Botescu, cofondatorul Ateliere Pegas, citat de sursa mai sus menționată. Operațiunile vor fi lansate sub firma Smart Bike Sharing, înființată în luna martie a acestui an.

Prin implementarea acestui sistem, București se alătură marilor capitale europene, precum Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Oslo sau Copenhaga. Mecanismul funcționează simplu: utilizatorul folosește bicicleta cât are nevoie și o poate returna într-un alt punct din oraș. Potrivit lui Botescu, la această oră mai multe biciclete se află în oraș în faza de testare. Estimările companiei arată că, până la finalul anului, nu mai puțin de 100.000 de oameni vor folosi noul serviciu.

În prima fază a implementării proiectului, 2000 de biciclete vor rula în capitală, urmând ca numărul acestora să fie suplimentat în funcție de cerere. Totodată, există planuri și pentru extinderea în celelalte orașe mari ale țării.

O cursă de 30 de minute va costa 1,9 lei, iar plata acesteia se va putea face exclusiv prin utilizarea unui card bancar, care va necesita un depozit inițial de 69 de lei.

(sursa foto: Curbed.com)