Cactusul – hrană pentru viitor Actual

Cactusul – hrană pentru viitor

Studiile arată că la nivel global, ne bazăm pe o gamă destul de restrânsă de alimente pe care le consumăm. Aproximativ 75% dintre acestea provin de la doar 12 plante și 5 specii de animale. Cactusul este un aliment pe care îl vom putea introduce în alimentația noastră, lucru care va putea combate foametea.

Sistemul nostru alimentar are cel mai mare impact asupra mediului. Felul în care oamenii își asigură hrana nu mai este sustenabil. World Wide Forum for Nature (WWF) s-a alăturat ONU pentru a crea o listă cu cele 50 de alimente ale viitorului. WWF a anunțat că cele 50 de alimente au fost selectate pe baza valoarii nutriționale, impactulului asupra mediului, aromei, acceptabilității și accesibilității.

cactusul
Sursa foto

Cactusul, aliment pentru viitor

Cactusul face parte din listă și este printre cele mai interesante alimente. Se pot cultiva o mulțime de specii de cactuși comestibili. Tolerează seceta și pot crește cu ușurință.

„Datorită schimbărilor climatice şi riscului crescut de deşertificări este momentul să acordăm mai multă atenţie umilului cactus şi să-l ridicăm la statutul de cultură esenţială în anumite zone”, a declarat Hans Dreyer, director în cadrul FAO.

Cactusul din specia Opuntia conține cantități substanțiale de vitamine C și E, carotenoizi, fibre și aminoacizi. De asemenea, este un ingredient comun în bucătăria mexicană putând fi consumat crud, gătit sau transformat în sucuri sau gem.

Listă cu cele 50 de alimente conține 13 tipuri de cereale, 12 leguminoase, 18 legume, 3 tipuri de ciuperci, 4 tipuri de nuci și semințe.

Citește și Combinații alimentare total greșite. 5 reguli de la nutriționiști

Sursa foto