Camera copilului: 20 de idei de amenajare a dormitorului Magazin

Camera copilului: 20 de idei de amenajare a dormitorului

Camera copilului trebuie să fie un spațiu creativ și modern, care să îi reprezinte personalitatea celui mic. În funcție de vârsta copilului, design-ul camerei va fi conceput diferit. Să amenajezi camera copiilor este într-adevăr o provocare, însă noi te vom ajuta cu idei moderne, atât pentru camera de fete, cât și pentru camera de băieți, pentru ca decorarea și mobilarea camerei să fie un succes.

Tematica pentru camera copilului

Pentru ca rezultatul final să fie unul armonios, este nevoie ca toate elementele camerei, de la mobilă, până la culoarea pereților, să se concentreze în jurul unei teme principale. Spre exemplu, părinții împreună cu copilul pot alege ca tematică personaje din desenele cu supereroi sau elemente care să transpună anumite pasiuni ale celui mic (spre exemplu pictura sau muzica). Pentru a găsi tema principală, trebuie să comunicați cu copilul pentru a înțelege perfect cum își dorește să arate camera sa.

Culorile potrivite pentru camera copilului

Culorile au un efect puternic asupra personalității și comportamentului nostru. Când vine vorba de amenajarea camerei copilului, alegerea combinației de culori este foarte importantă. Optați întotdeauna pentru culori calde și pale. Cu toate acestea, dacă vreți să alegeți o culoare puternică, nu uitați să o combinați cu o nuanță neutră pentru a diminua din intensitate, spre exemplu combinația dintre galben și gri.

Rozul este cea mai populară culoare pentru camera fetelor. Rozul dezvoltă empatia, feminitatea și induce o atmosferă calmă.

Galbenul este o culoare care emană optimism și motivație. Tonurile subtile ajută la concentrare iar nuanțele de galben intens stimulează memoria și metabolismul.

Portocaliul stimulează comunicarea și fericirea. Culoarea portocaliu inspiră bucurie, entuziasm, dorința de creștere, curaj și optimism.

Albastrul calmează și creează o stare de liniște. Este o culoare benefică copiilor care au tulburări de somn. De asemenea, albastrul scade agresivitatea ori anxietatea.

Verdele este asociat cu sănătatea, vindecarea și starea de bine. Culoarea verde are efect pozitiv asupra corpului și a minții, reducând anxietatea și contribuind la concentrare.

Idei de amenajare pentru fete

Camera copilului idei amenajare
Camera copilului idei amenajare
idei amenajare camera de fete
Camera fete roz
Camera fată idei amenajare
Camera fete printese
Camera copilului idei amenajare
Cameră fete idei amenajare
Cameră fete idei amenajare
idei amenajare camera copilului fată

Idei de amenajare pentru băieți

Camera copilului idei amenajare
Camera copilului idei amenajare
Camera băiat idei amenajare
Cameră băieți amenajare
Idei design camera băieți
Cameră băieți amenajare
Dormitor băieți
Amenajare dormitor băieți
Dormitor copii amenajare

Citește și 6 beneficii de care se bucură copiii care iau lecții de muzică.

Sursă foto