Campanie de admitere inedită în mediul universitar românesc folosind Social Media Magazin

Campanie de admitere inedită în mediul universitar românesc folosind Social Media

Facultatea de Filosofie a Universității București a trecut de la anunțurile banale despre programele de admitere afișate la avizier sau pe site-ul facultății, la comunicarea online prin social media. Campania lansată pe Facebook are ca scop atragerea viitorilor studenți către filosofie, folosind o serie de mesaje precum: „Învață să gândești ca să te răzvrătești!” , „Învață libertatea de a alege!”, „Ține mintea deschisă pentru viitor!”, „Creează-ți propriul drum!”.

Facultatea a postat pe pagina oficială de Facebook o serie de videoclipuri în care profesorii și studenții explică motivele pentru care tinerii ar trebui să aleagă Facultatea de Filosofie.

Îndemnul unei profesoare: Morala nu e să ne răzvrătim. Morala e să gândim.

„De ce să optăm pentru Filosofie? Pentru că libertatea, chiar și în democrație, are nevoie în continuare de oameni pregătiți să lupte pentru ea. Capcanele în lumea noastră sunt mult mai subtile. (…) Să trăiești într-o societate liberă nu presupune să îți spună cineva cum să fii, ce să fii, ci ar trebui să ți se îngăduie chiar să fii nefericit. De aceea, nesupunerea civilă e un indicator al libertății. Care e morala? Morala nu e să ne răzvrătim. Morala e să gândim. Costă mai puțin!” – transmite profesoara Dorina Pătrunsu, într-un clip care a strâns 21.000 de vizualizări.

https://www.facebook.com/filosofie.unibuc.ro/videos/1747925651927518/

Mesajul unui student: Vino la Filosofie! Îți vei mulțumi mai târziu.

„Vino la noi pentru că nu totul se rezolvă cu un like, nu totul se rezumă la un share, iar un follow sau un subscribe nu o să te ajute prea mult atunci când viața îți pune în față lucruri care chiar contează. Cine sunt? Ce vreau să fac? Ce mă face fericit? De ce suntem aici? Răspunsul la întrebările astea nu o să îl găsești pe social media. O să îl găsești aici. Așa că vino la filosofie și câștigă resursele pentru a putea răspunde la asemenea întrebări. Îți vei mulțumi mai târziu.” – spune Robert Chiș-Ciure, șef de promoție în 2016 și proaspăt absolvent al masterului de Filosofie Analitică.

https://www.facebook.com/filosofie.unibuc.ro/videos/1743186749068075/

 

(sură foto & video: Facebook Facultatea de Filosofie)