Campionatul Mondial din Rusia, în cifre și recorduri Actual

Campionatul Mondial din Rusia, în cifre și recorduri

De la echipa care a adunat cel mai multe eliminări la cine a marcat cel mai mare număr de goluri, vă prezentăm cele mai interesante statistici și curiozități de la turneul final din Rusia.

1. Aceasta este prima ediție de Campionat Mondial pe care Rusia o găzduiește și, totodată, primul astfel de turneu organizat vreodată în Europa de Est.

2. Islanda și Panama vor bifa prima prezență din istorie la un Campionat Mondial.

5. Nigeria a fost extrasă de cinci ori să joace împotriva Argentinei în meciurile de deschidere în toate cele șase prezențe ale sale la o Cupă Mondială. Unsprezece dintre jucătorii care au fost pe teren la meciul de la anterioara Cupă Mondială dintre cele două selecționate, care s-a terminat cu victoria Argentinei cu scorul de 3-2, au fost chemați să își reprezinte țările și la turneul din Rusia.

5,25. Brazilia este favorită la câștigarea trofeului în acest an, căreia casele de pariuri îi dau o cotă de 5,25. Iar cele mai mici șanse de a pleca acasă cu trofeul le are Panama, cu o cotă de 1001.

10. Thomas Müller a marcat 10 goluri la turneele finale, mai multe decât oricare jucător de la actuala ediție a Cupei Mondiale. În Rusia, el va fi prezent la a treia sa Cupă Mondială.

11. Brazilia conduce în topul cartonașelor roșii încasate, cu un total de 11. Aceasta este urmată de Argentina, cu 10, și de Uruguay, cu 9.

16. Sunt 16 ani de când o echipă din America de Sud nu a mai reușit să câștige un Campionat Mondial, ultima fiind Brazilia, în 2002. În ultimele trei finale au fost prezente cinci echipe din Europa (Italia, Franța, Spania, Olanda și Germania) și o singură echipă din America de Sud (Argentina, în 2014).

16. Manchester City are 16 jucători la turneul din Rusia, cei mai mulți ai vreunui club. Este urmat de Real Madrid (15), Barcelona (14), Tottenham, Paris Saint-Germain și Chelsea, toate cu 12 jucători.

25. Mexic are cele mai multe finale de Campionat Mondial pierdute decât orice altă națiune.

27. Toate cele 27 de goluri marcate de Danemarca la World Cup au fost înscrise din interiorul careului.

105. Cel mai ieftin bilet la una dintre partidele din Rusia costă 105 dolari, iar cel mai scump costă 1100.

(sursă foto: forbesmiddleeast)