Casa de modă Versace, de vânzare. Michael Kors va face mutarea uriașă în fashion. Magazin

Casa de modă Versace, de vânzare. Michael Kors va face mutarea uriașă în fashion.

Grupul american de lux Michael Kors ar urma să achiziționeze celebra casă de modă Milanese Versace, într-o tranzacție în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari, potrivit Financial Times. Acordul va fi anunțat marți și  prevede ca familia Versace împreună cu compania americană de capital privat Blackstone, care a obținut o participație de 20% la Versace în 2014 să fie cumpărate de casa de modă Michael Kors.

Această mutare apare ca urmare a faptului că Versace, una dintre ultimele case de modă independente, a oprit Oferta Publică Iniţială (IPO) din cauza condiţiilor de pe pieţele financiare. Unele persoane susțin că tranzacția nu este finalziată și este posibil ca brandul Versace să fie vândut altor cumpărători.

Michael Kors dorește să cumpere diverse branduri celebre pentru a deveni un rival american pentru conglomeratele europene de lux LVMH, Kering și Richemont. Versace este cunoscut pentru logo-ul care o ilustrează pe Medusa, o ființă mitologică greacă. Marea casă de modă rămâne în cea mai mare parte în mâinile Donatellei Versace, în vârstă de 63 de ani, sora fondatorului Gianni Versace, ucis în 1997 în Miami Beach. Pe lângă Donatella, cei care dețin o parte din companie sunt Santo Versace, fratele lui Gianni și Allegra Versace Beck, nepoata lui Gianni Versace.

După moartea fratelui, Donatella Versace a intrat în depresie și a devenit dependentă de droguri. Donatella a reușit să treacă peste această etapă și a vrut să pună în scenă o revigorare a brandului, angajând managerii cunoscuți pentru ca firma să ajungă la o listare sau vânzare publică. Obținerea de către Blackstone a unui procent de 20%, a reprezentat un pas cheie spre îmbunătățirea guvernanței, dar conducerea companiei încă se străduiește să sporească agresiv veniturile și profiturile. Marca a revenit pe profit anul trecut, înregistrând câștiguri de 15 milioane de euro cu venituri de aproximativ 680 milioane de euro. Aproape jumătate din vânzările sale sunt efectuate în Asia.

(Sursă foto: DANSK Magazine)