Case de vânzare în Italia la doar 1 euro Magazin

Case de vânzare în Italia la doar 1 euro

Sambuca, supranumit și orașul splendorii, încearcă să atragă străini cu case la un euro. Da, ai citit bine. Autoritățile din orășelul italian au hotărât să repopuleze zona și au introdus această ofertă tentantă. Oricine își poate cumpăra o casă cu această sumă neînsemnată, însă există o singură condiție prin care poți beneficia de ofertă: să se investească 15.000 de euro pentru restaurarea clădirii.

Ca multe alte localități rurale din Italia, Sambuca a fost afectată de depopulare în ultimii ani, din cauza locuitorilor care decid să se mute în orașele mari. Autoritățile locale și-au propus să repopuleze zona. Deși multe alte orașe din Italia au propus oferte tentante pentru a mări comunitățile locale, autoritățile din Sambuca elimină birocrația pentru a se asigura că oricine este interesat poate face achiziția imediat.

„Spre deosebire de alte orașe care au făcut acest lucru doar pentru propagandă, acest primar deține toate casele de 1 € puse la vânzare”, spune Giuseppe Cacioppo, viceprimarul și consilierul turistic al orășelului Sambuca.

Condiția pusă de autorități pentru a achiziționa o casă de 1 euro este ca noii prorietari să investească 15.000 de euro în următorii 3 ani pentru renovarea locuinței. De asemenea, trebuie să se depună o garanție de 5.000 de euro care va fi restituită după finalizarea restaurării casei.

Viceprimarul localității a afirmat că străinii vin în Sambuca, fiind atrași de frumusețea locului. „Deja au fost vândute zeci de case, dar încă mai sunt disponibile și altele care au nevoie de renovare. Am fost contactați de oameni din Elveția, Franța și Spania și primesc în continuare multe cereri”, a declarat viceprimarul.

Fondată de vechii greci, Sambuca a fost ulterior cucerită de Sarazini, pe care au transformat-o într-un centru comercial înfloritor. Orașul a fost numit după Emir Al Zabut, cunoscut ca „emirul vesel”. Orășelul este un muzeu în aer liber, un mozaic de stiluri arhitecturale contrastante.
În Sambuca se află sufletul arab al Siciliei. Cele mai multe case puse la vânzare sunt situate în districtul Saracen, un labirint kasbah de portaluri din piatră și alei înguste.

În 2016, Sambuca a fost nominalizat ca fiind cel mai frumos orășel din Italia.

Sursă foto