<strong>Ceara din urechi ne poate arăta cât de sănătoși suntem</strong> Actual

Ceara din urechi ne poate arăta cât de sănătoși suntem

Ceara din urechi este o substanță lipicioasă, capabilă să spună multe lucruri despre sănătatea unei persoane.

Oamenii de știință explică faptul că ceara în sine este o combinație de acizi grași cu lanț lung și alcool. Chiar dacă pare a fi dezgustător, data viitoare când vă curățați urechile este foarte important să vă uitați mai atent la ceara care iese din urechi.

1. Galbenă, umedă și lipicioasă

Acesta este cel mai obișnuit tip de ceară la adulți. Textura lipicioasă și umedă ajută la prevenirea uscării și mâncărimii canalului urechii.

2. Ceară sângeroasă

În cazul în care observați ceară cu sânge, trebuie să solicitați imediat asistență medicală. Uneori, ceară mai veche din urechi arată ca sângele uscat ceea ce nu ar trebui să vă alarmeze, dar în cazul în care există sânge, este posibil să aveți un timpan perforat și trebuie solicitată de urgență asistența unui doctor.

3. Umedă și curgătoare

Potrivit medicilor, este absolut normal ca din când în când ceara să ne iasă din urechi, deoarece aceasta face parte din procesul natural de curățare. Totuși, dacă ceara din urechi iese în cantități mari și dacă conține puroi sau sânge, este un semn de avertizare pe care nu trebuie să-l ignorăm.

4. Gri

În ciuda faptului că ceara gri pare neobișnuită, nu ar trebui să îngrijoreze. ORL-iștii explică faptul că culoarea gri este rezultatul procesului natural de curățare a urechii. Cu toate acestea, în cazul în care ceara este uscată și fragilă și aveți mâncărime în ureche, ar putea fi un semn de eczemă. Dacă observați aceste simptome, trebuie să consultați un doctor.

5. Ceară galbenă pal

Culoarea galbenă pal este comună pentru copilașii care produc mult mai multă ceară decât adulții.

6. Ceară întunecată și groasă

Stresul și anxietatea pot face corpul nostru să producă mai multă ceară. Atenție, ceara în exces poate bloca canalul urechii. Ceara întunecată și groasă înseamnă că trebuie să învățați să vă relaxați și să aveți o igienă personală mai bună.

7. Albă și uscată

Acesta este un tip de ceară complet normal și sănătos. Oamenii ale căror urechi produc acest tip de ceară au cel mai adesea mai puțin miros corporal decât cei care au ceară întunecată.

8. Neagră sau maro închis

Ceara neagră sau maro închis poate arăta foarte înfricoșător. Dar vestea bună este că nu trebuie să vă faceți griji. Culoarea închisă poate fi doar rezultatul unei supraproducții de ceară (atunci când suntem stresați). În plus, poate însemna că ceara a fost mai mult timp în ureche.

9. Ceară lipicioasă și închisă la culoare

Dacă ceara are o culoare închisă și este lipicioasă, înseamnă că transpirați mult mai mult decât de obicei. În rest, nu este nimic în neregulă.

Citește și Beneficiile consumului semințelor de dovleac.

Sursa foto