Cel mai mare adăpost din Europa interzice adopția animalelor de Crăciun Magazin

Cel mai mare adăpost din Europa interzice adopția animalelor de Crăciun

Un adăpost pentru câini din Germania a interzis adopțiile în perioada Crăciunului, pentru a împiedica returnarea animalelor nedorite odată cu trecerea sărbătorilor de iarnă.

Adăpostul din Berlin este cel mai mare din Europa. În prezent, acolo se află 500 de câini și pisici, care așteaptă să fie adoptate. Cu toatea cestea, reprezentanții adăpostului au declarat că niciun animal nu va fi disponibil pentru adopție după data de 18 decembrie.

Proprietarii adăpostului spun că multe dintre animalele care se află în grija lor sunt adoptate în perioada Crăciunului, dar sunt aduse înapoi, în ianuarie, de noii proprietari. Această regulă va împiedica familiile să adopte în mod impulsiv un animal de companie. În schimb, adăpostul va oferi în continuare potențialilor proprietari șansa de a vedea și de a cunoaște animalele, însă adopția va fi disponibilă abia în primele zile din noul an. Astfel, oamenii au timp suficient să ia o decizie.

În Marea Britanie, asociația Dogs Trust desfășoară, în fiecare an, o campanie pentru a opri adopțiile impulsive din perioada Crăciunului. Sloganul lor, „Un câine este pe viață, nu doar de Crăciun”, a împlinit, în 2018, 39 de ani de la apariție.

„Nu există nicio îndoială că suntem o națiune de iubitori de animale, dar, uneori, din păcate, această dragoste poate orbi oamenii și ei ar putea să se grăbească să își ia un câine, de multe ori fără o cercetare amplă făcută înainte”, a spus Adrian Burder, directorul executiv al Dogs Trust. „Un câine vine cu responsabilități pe termen lung, care vor avea un impact asupra vieții noului proprietar”, a mai adăugat acesta.

(sursă foto: soidog)