Cele mai frumoase 6 plaje din insula Creta Actual

Cele mai frumoase 6 plaje din insula Creta

Creta este locația ideală pentru vacanțe. Indiferent dacă mergeți cu familia sau cu prietenii, aici vă veți simți minunat. Insula Creta are 6 plaje frumoase, pe care nu le veți găsi nicăieri în lume.

Creta este cea mai mare insula din Grecia, are plaje și orășele absolut minunate. Aici veți găsi festivaluri, plantații de măslini, mâncare buna și aveți opțiunea de a vă caza fie la munte unde temperaturile sunt destul de mici chiar și în plin sezon estival, fie la mare.

Plajele din Creta sunt extrem de spectaculoase, au nisip fin și apă de culoare turcoaz. Fiecare plajă are ceva special, puteți admira nisipul roz, apusul sau vedea broaște țestoase, este imposibil să nu găsiți o plajă pe gustul vostru.

Mai jos vă prezentăm 6 plaje frumoase de pe insula Creta.

Plaja Vai

Este situată în partea de est a insulei, la 24km de orașul Sitia și este una dintre atracțiile principale ale Cretei. Este o plaja minunată, cu aer tropical, având singurii palmieri crescuți natural în Europa.

Palmierii, nisipul fin și culoarea apei creează o atmosferă unică, nu aveți de ce să ratați această plajă dacă mergeți în Creta. Nu este obligatoriu să închiriați șezlong, vă puteți bucura de tabloul natural așezați pe prosop la umbra unui palmier. La intrare pe plaje veți găsi un restaurat cu mâncare bună și prețuri decente.

Plaja Elafonisi

Elafonisi, este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din lume, datorită nisipului de culoare roz dar și a apelor de culoare albastru deschis.

Dacă ajungeți acolo și nisipul nu este atât de roz cât v-ați fi așteptat trebuie să știți că aceste nuanțe variază în funcție de vânt și maree.

Este situată la 75 de km de orașul Chania și este obligatori să o vizitați dacă ajungeți în Creta. Plaja este ideală pentru familii cu copii, datorită valurilor foarte mici și a intrării foarte line în apă. Trebuie să mai știți faptul că Elafonisi este o plajă protejată, unde țestoasele Carreta își depun ouăle, veți vedea cu siguranță zona îngrădită unde doar țestoasele au acces.

Plaja Falasarna

Este situată pe coasta de vest a Cretei și este cunoscută ca fiind locul de unde se poate vedea cel mai frumos apus de soare. Apa este limpede, caldă dar în unele locuri este foarte adâncă. Nu este neapărat potrivită pentru copii mici, ci mai degrabă pentru cupluri sau grupuri de prieteni.

Plaja Balos

Este renumită pentru culoarea turcoaz a apei, nisipul fin și peisajul sălbatic. Plaja Balos este situată la 60 de km de orașul Chania, aici, oricine este binevenit, apa este mică caldă și extrem de clara, puteți să stați cu cei mici fără probleme la plaja.

Dacă stați pe această plajă și dacă aveți noroc se pot vedea cormorani, șoimi, broaște țestoase sau foci-călugăr. Inconvenientul ar fi că se ajunge mai greu la ea, fie pe un traseu de țară iar după ce parcați mașina veți avea de coborât 20 de minute niște trepte din piatră calcaroasă, fie cu barca din Krissamos.

Plaja Preveli

Această plajă este recomandată celor care iubesc aventura. Preveli este situată pe coasta de sud a insulei, la aproximativ 35 de km de Rethymnon. În spatele plajei se află o pădure de palmieri prin care curge râul Kourtaliotis.  Râul împarte plaja în două și creează o lagună perfectă pentru copii. Aceștia se pot juca în apă fără grija ca ar putea fi luați pe sus de valuri.

Preveli este și un loc perfect pentru snorkeling, sigurul inconvenient ar fi că aici, din cauză ca plaja se află într-o zonă protejată nu se pot închiria șezlonguri. În schimb, la intrarea pe plaja se găsește o tavernă de unde se pot cumpăra sucuri și gustări.

Accesul la plajă se face pe o potecă destul de abruptă dar cu toate acestea, dacă ajungeți în Creta trebuie să faceți acest efort pentru a ajunge acolo.

Plaja Matala

Acestă plajă le este potrivită celor care se consideră a fi boemi. Matala fiind un sat de pescari, situat la 75 de km de orașul Heraklion. Este amenajata frumos, cu șezlonguri, nisipul este fin, auriu iar apa este de o claritate rară.

Aici veți putea vedea o mulțime de peșteri, sculptate de oameni în stâncă, aflate pe dealul din partea de vest a țărmului. Dacă sunteți cu copii la plaja, aveți mare grija, apa devine foarte repede adâncă.

În Creta veți putea vizita și plaja unde s-a filmat Zorba Grecul. Plaja pe care a jucat celebrul actor Anthony Quinn, se află în apropiere de Chania dar prețul unui șezlong este destul de mare iar la intrare în apă sunt pietre și stânci. Dacă este în drumul către una din plajele aflate mai sus, merită să vă opriți să faceți o poza, dar nu mai mult.

Vacanță plăcută!

Citește și Constantin Dulcan prezintă lista medicamentelor esențiale, dar indisponibile în farmacii.

Sursa foto