Cele mai frumoase și spectaculoase fenomene naturale Magazin

Cele mai frumoase și spectaculoase fenomene naturale

Natura poate fi uimitoare, iar aceste fenomene naturale ne dovedesc asta.

Bule de metan prinse în gheață

În lacul artificial Abraham din Canada are loc un fenomen neobișnuit, dar foarte frumos. Bulele congelate se formează atunci când frunze, insecte sau animale mici moarte cad în apă și sunt mâncate de bacterii, care produc metan. Acesta îngheață și rezultă o priveliște uimitoare.

Marea de stele

Acest fenomen are loc în Maldive, pe insula Vadhoo. Seara, în apă se pot observa lumini albastre ce oferă impresia că marea este făcută din stele. Ea începe să strălucească datorită unui microb marin numit fitoplancton.

Aurora boreală

Aurora boreală este un fenomen care constă într-o strălucire puternică ce are loc noaptea, în apropierea zonelor polare.  Aceste lumini sunt rezultatul coliziunii dintre particulele încărcate ale vântului solar cu particulele atmosferei terestre. Este, cu siguranță, o experiență pe care trebuie s-o trăiești cel puțin o data în viață.

Flori de gheață

Florile de gheață pot avea orice formă sau dimensiune și se pot întâlni atât pe pământ, cât și pe apă. Acest fenomen are loc atunci când temperatura este foarte rece, însă pământul nu este încă înghețat. La fel se întâmplă și pentru lacuri, când temperatura din aer este mai rece decât cea de sup apă.

Nori lenticulari

Acest tip de nori se formează la altitudini mari în atmosferă, deasupra munţilor. Deși la prima vedere pot da impresia că sunt niște OZN-uri, acest fenomen este normal, norii fiind formați atunci când aerul umed ajunge peste marginea unui lanț muntos.

Stâlpi de lumină

Stâlpii de lumină arăta ca niște lumini puternice suspendate în aer care pot fi colorate, în funcție de sursa de lumină și de condițiile din jurul lor. Ei sunt cauzați de cristalele de gheață din aer, care interceptează luminile urbane pe care le împrăștie în coloane.

Norii mammatus

Norii mammatus pot părea destul de amenințători datorită aspectului lor și sunt, în general, asociați cu furtunile.