Cele mai mari minciuni pe care ni le spune societatea Actual

Cele mai mari minciuni pe care ni le spune societatea

Am fost crescuți cu anumite expresii pe care le luăm ca adevăr absolut, dar dacă stăm un pic și le analizăm, ajungem la concluzia că sunt cele mai mari minciuni pe care ni se spune societatea în care trăim.

  1. Banii nu pot cumpăra fericirea. Aceasta expresie are și o parte neadevărată. Dacă banii nu pot cumpăra fericirea și am fi foarte săraci, fără posibilitatea de a ne cumpăra hrană sau medicamente cu siguranță n-am fi fericiți.
  2. Cumpărarea unei case este o investiție grozavă. În unele cazuri, cumpărarea unei locuințe poate fi o investiție grozavă, mai ales dacă locuința este într-un cartier de pluș și dacă nu s-a apelat la bancă pentru credit. În caz contrar, banca deține casa și nu putem face nimic dacă banca decide să ne execute silit și să ne lase fără casă.
  3. Banii sunt cauza tuturor relelor. De fapt, afirmația corectă ar fi: „dragostea de bani este rădăcina tuturor relelor”.
  4. Poți fi orice vrei în viață. Realitatea este că nu suntem cu toții la fel și uneori nu avem șanse egale în viață și, ar trebui să ne luptăm cu toată forța pentru a obține anumite lucruri.
  5. Lucrurile bune vin la cei care așteaptă și au răbdare. De fapt, lucrurile bune vin la cei care sunt activi și acționează.
  6. Cunoașterea este putere. După zicala aceasta ar însemna ca toți profesorii universitari și fie milionari. Corect ar fi să spunem, cunoașterea aplicată este putere.
  7. Munca grea plătește. Acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Altfel, muncitorii ocazionali care trudesc zilnic în tranșee și muncesc extrem de mult ar fi extrem de bogați.
  8. Trebuie să fii cu adevărat inteligent ca să ajungi departe în viață. Mulți oameni care au succes în viață nu sunt inteligenți, dar știu să lucreze cu oameni inteligenți pentru a avea rezultate.
  9. A deveni bogat este o chestiune de genetică. De fapt, în cele mai multe cazuri, genele pot fi antrenate pentru a face pe oricine care își dorește cu adevărat, să devină bogat.

Citește și Cum se calculează prețul unui produs cu TVA și fără TVA?

Sursa foto