Cele mai sănătoase alimente pe care aproape nimeni nu le mai mănâncă Actual

Cele mai sănătoase alimente pe care aproape nimeni nu le mai mănâncă

Cele mai sănătoase alimente sunt de regulă cele care nu sunt procesate sau prelucrate termic.

Mai jos vă prezentăm lista cu alimente pe care ar trebui să le consumăm regulat:

Semințele de in

Sunt foarte populare și se pare că grăsimile nesaturate pe care le conțin pot ajuta, printre altele, la scăderea nivelului de colesterol rău.

Rucola

Sursa foto

Aceasta este o legumă verde cu o aromă ușor amară. Aceasta nu este atât de mult consumată pe cât ar trebui să fie, ținând cont de valoarea ei nutrițională.

Țelina

Cunoscută și sub numele de rădăcină de țelină. Deși nu este un superaliment, poate schimba gustul multor feluri de mâncare fără a adăuga calorii. Aproape nimeni nu mai mănâncă astăzi țelină.

Usturoi, ceapa, ulei de masline, unt

Da, toată lumea folosește aceste alimente. Luate la individual, nici unul dintre ele  nu este suficient de hrănitor. Combinate însă cu majoritatea alimentelor – în special verdețurile -, ele transformă ingredientele nutritive și le oferă un gust bun.

Fasolea

Sursa foto

Este bogată în fibre, o sursă bună de proteine, iar carbohidrații pe care îi conține sunt eliberați lent în fluxul sanguin, permițându-le să mențină nivelul zahărului din sânge timp de multe ore la un nivel optim.

Merele Calville Blanc

Conțin mai multă vitamina C decât o portocală.

Citește și Beneficiile postului intermitent – Ce se petrece în corpul tău

Sursa foto