Charles Aznavour a murit la vârsta de 94 de ani Magazin

Charles Aznavour a murit la vârsta de 94 de ani

Deutsche Welle

Cântărețul francez Charles Aznavour a murit la vârsta de 94 de ani, anunță presa din Franța, care citează purtătorul de cuvânt al familiei artistului. Aznavour a vândute peste 100 de milioane de albume în 80 de țări din toată lumea.

Muzicianul a scris peste 1000 de cântece. Multe dintre ele, precum „La Boheme”, „Hier encore”, „La Mamma” sau „She” au devenit hituri mondiale. Aznavour putea cânta în nu mai puțin de 7 limbi străine, în Germania, una dintre melodiile sale fiind clasică.

Shahnour Varinag Aznavourian s-a născut în Paris pe 22 mai 1924, ca fiu al unor refugiați armenieni. Tatăl său a fost muzician, în timp ce mama sa a fost actriță.

Charles a urcat prima dată pe scenă la vârsta de 9 ani, având talent la actorie. Cu toate acestea, lumea îl știa drept „băiețelul care joacă”, unul scund și urâțel, „care abia se mișca pe scenă”.

Cu toate acestea, un bărbat de 1,61 înălțime, a ajuns să aibă lumea la picioarele sale. Cel mai mare ajutor din cariera sa l-a primit de la faimoasa artistă Edith Piaf, care l-a ajutat în timpul turneului său din 1946 din Franța și Statele Unite ale Americii. După acel moment, cariera sa a început să cunoască succes după succes.

„Nu știu dacă sunt un cântăreț bun, în sensul clasic al cuvântului”, a spus Aznavour la un moment dat. „Ceea ce este mult mai important decât o voce frumoasă este expresivitatea pe care o am și felul cum interpretez un cântec. Cu melodiile mele, am încercat întotdeauna să spun povești personale, intime”.

De-a lungul carierei sale de peste 70 de ani, Charles Aznavour a lansat aproape 100 de albume, multe dintre acestea alături de parteneri de calibru, precum Placido Domingo, Elton John, Liza Minnelli, Frank Sinatra sau Sting. A primit numeroase premii și distincții și a fost desemnat Omul de divertisment în Statele Unite în anul 1998.

foto