Chelsea învinge Arsenal și triumfă în Europa League Sport

Chelsea învinge Arsenal și triumfă în Europa League

Derby-ul londonez din finala Europa League din acest sezon a oferit un meci cu multe goluri, desfășurat într-o atmosferă neobișnuit de relaxată pentru o finală cu o astfel de încărcătură. Desfășurată la Baku, în fața unui stadion nu în totalitate plin, finala a reprezentat ultima ocazie pentru Arsenal de a se califica în grupele UEFA Champions League de sezonul viitor, dar Chelsea s-a dovedit prea puternică.

După o primă repriză fără goluri și destul de săracă în faze spectaculoase de poartă, Cheslea a intrat hotărâtă încă din primul minut al celei de-a doua reprize să tranșeze lucrurile în favoarea sa. Cu Eden Hazard în formă mare, trupa de pe Stamford Bridge s-a impus cu 4-1 și a trimis, în acest fel, pe Olympique Lyon în grupele Champions League de anul viitor.

La finalul meciului, Hazard, starul belgian al campioanei, a declarat că, cel mai probabil, acesta a fost ultimul său meci în tricoul lui Chelsea, urmând a se transfera în Spania, la Real Madrid. În același timp, chiar și antrenorul Maurizio Sarri pare a fi foarte aproape de despărțirea de clubul londonez. Presa din Anglia și din Italia consideră că antrenorul în vârstă de 60 de ani este principalul favorit pentru a-i lua locul lui Allegri la Juventus.

Finala de la Baku a fost aspru criticată pe rețelele sociale și în presă pentru atmosfera „amicală”. UEFA s-a aflat în centurl unui scandal cu cele două finaliste, întrucât fanii acestora nu au putut face deplasarea la meci din cauza distanței extrem de lungi și de costisitoare. Așa se face că cele două galerii au lipsit din tribune, iar atmosfera de pe stadion a fost una extrem de stranie pentru o astfel de încleștare.