Colectiv – două nominalizări la premiile Oscar Actual

Colectiv – două nominalizări la premiile Oscar

Documentarul „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a primit două nominalizări la Oscar. Astfel, lungmetrajul devine primul film românesc nominalizat la premiile Oscar.

Colectiv, a fost selectat la categoria „cel mai bun lungmetraj documentar”. La această categorie, au mai fost selectate: Crip Camp, The Mole Agent, My Octopus Teacher și Time.

colectiv
Sursă foto

De asemenea, documentarul a fost selectat la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional”. La această categorie, au mai fost selectate: Another Round (Danemarca), Better Days (Hong Kong), The Man Who Sold His Skin (Tunisia) și Quo vadis, Aida? (Bosnia şi Herţegovina).

colectiv
Sursă foto

„Filmul a avut, şi înainte de pandemie, un succes mare la public şi critică, dar, odată ce oamenii au realizat că realitatea din România pe care o văd este atât de aproape de societăţile lor, s-a bucurat de un succes ieşit din comun la presa internaţională, fiind, între timp, dat ca unul dintre cele mai bune din lume din anul 2020. Ceea ce ne ajută foarte mult pentru vizibilitate şi vom vedea mai departe cum se va traduce asta în sezonul premiilor din America.

Trebuie spus foarte clar că suntem încă foarte departe de aceste premii Oscar şi concurenţa este foarte mare. Sunt peste 70 de ţări care propun filme pentru cel mai bun lungmetraj internaţional. Sigur, avem un avantaj, pentru că suntem atât de apreciaţi de presa de specialitate, dar e foarte important câte resurse ai să susţii vizibilitatea filmului. Ţări care investesc în cultura lor şi investesc şi în campanii când îşi trimit un film în această cursă au tot timpul avantajul”, declara Alexandru Nanau într-un interviu acordat News.ro anul trecut.

Premiile Oscar vor fi decernate în data de 25 aprilie. Ceremonia va avea loc la Los Angeles.

Citește și Globurile de Aur 2021: Cele mai importante premii acordate.

Sursa foto