Coreea de Nord a trimis doi câini Coreei de Sud în semn de pace Magazin

Coreea de Nord a trimis doi câini Coreei de Sud în semn de pace

Președintele american Donald Trump susține că el și Kim Jong-un s-au „îndrăgostit”, însă Trump nu este cel care primește cadouri de la liderul nord-coreean.

Săptămâna trecută, oficialii de la Phenian au trimis doi câini din rasa Pungsan președintelui sud-coreean Moon Jae-in, ca semn al prieteniei și al relațiilor dintre cele două state, aflate până de curând în conflict și care au anunțat recent că își doresc să găzduiască împreună Jocurile Olimpice din 2032.

Coreea de Nord a trimis, pe 27 septembrie, liderului de la Seul o pereche de câini de vânătoare, având în jur de un an fiecare, numiți după o zonă a țării, care sunt recunoscuți pentru loialitate și inteligență.

Patrupezii, pe numele Gomi și Songgang, au fost transferați prin satul Panmunjom, locul unde s-a încheiat armistițiul dintre cele două Corei, în 1953 la sfârșitul Războiului din Coreea, din Zona Demilitarizată (DMZ) și au ajuns în Coreea de Nord, împreună cu trei kilograme de hrană, pentru a-i ajuta să se adapteze mai ușor la noua lor casă.

Potrivit Casei Albastre, sediul președinției sud-coreene, Kim și soția lui, Ri Sol Ju, i-au propus acest cadou lui Moon în timpul unei cine la Phenian, care a avut loc după summitul istoric dintre cei doi lideri coreeni de la jumătatea lunii septembrie.

Aceasta este a doua oară când un conducător nord-coreean trimite o pereche de câini din rasa Pungsan unui lider de la sud de graniță. În anul 2000, tatăl lui Kim Jong-un a trimis doi câini cadou președintelui sud-coreean de la acea perioadă, Kim Dae-jung.

(sursă foto: dogonews)