Coreea de Nord ar fi început demolarea complexului nuclear de la Punngye-ri, dar Trump anulează summitul istoric cu Kim Jong-un Actual

Coreea de Nord ar fi început demolarea complexului nuclear de la Punngye-ri, dar Trump anulează summitul istoric cu Kim Jong-un

Coreea de Nord ar fi început detonarea tunelurilor de la complexul de testare a armamentului nuclear de la Punggye-ri, transmite BBC. Potrivit sursei citate, mai mulți jurnaliști care se aflau în zonă au auzit o explozie de mari proporții. Acest lucru ar putea fi explicat prin faptul că regimul de la Phenian ar dori să transmită astfel un semnal de calmare a tensiunilor din zonă.

Aceste evenimente apar cu puțin timp înaintea summitului de la Singapore, din 12 iunie, care i-ar fi avut drept principali protagoniști pe Donald Trump, președintele Statelor Unite, și pe Kim Jong-un, liderul nord-coreean. În orice caz, astăzi, conducătorul de la Casa Albă i-a transmis o scrisoare omologului său din Coreea de Nord, prin care l-a anunțat că ar fi inapropiată o întâlnire a celor doi.

Începând cu anul 2006, Coreea de Nord a organizat șase teste nucleare într-un sistem de tunele săpate sub muntele Mantap, situat la aproximativ 370 de kilometri de capitala Phenian.

(sursa foto: Wikimedia)