CSA Steaua – Rapid, derby de liga a IV-a pe cel mai mare stadion al țării Sport

CSA Steaua – Rapid, derby de liga a IV-a pe cel mai mare stadion al țării

Pe 14 aprilie, campionatul național de fotbal va consemna o premieră: derby-ul de liga a IV-a dintre CSA Steaua și Academia Rapid se va disputa pe Arena Națională din București. Decizia clubului care organizează această confruntare, CSA Steaua, vine în urma presiunii pe care au exercitat-o suporterii.

Comandatul CSA Steaua, Cristian Petrea, a explicat decizia: „Am vorbit cu jucătorii, Marius Lăcătuș și Ion Ion și au zis că vor ca fanii să îi susțină. După o întâlnire cu fanii, am decis să se joace pe Arena Națională. Închirierea va costa între 50.000 și 53.000 de euro. Cred că vor fi 20-25.000 de fani. Vor fi cel puțin 10.000 de steliști, iar rapidiștii se așteaptă tot la 10.000 de suporteri”, a spus Petrea la Digi Sport.

În tur, pe 14 octombrie, Rapid și CSA Steaua au remizat 1-1 pe stadionul Giulești – Valentin Stănescu, într-o atmosferă vulcanică creată de cei 11.000 de fani prezenți la meci. După acel meci, mai multe publicații internaționale de specialitate au preluat imagini și au comentat pe seama atmosferei din tribune.

Rapid și CSA Steaua se luptă direct pentru promovarea în liga a treia a campionatului național de fotbal.