CTP: „Dăncilă a luat PSD în spate și se duce cu capul în zid” Actual

CTP: „Dăncilă a luat PSD în spate și se duce cu capul în zid”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi 24, în stilul caracteristic, că alianța dintre ALDE și Pro România este una strict conjucturală, „adunându-și și ei sărăciile la un loc”. Mai jos, vă prezentăm cele mai importante declarații ale jurnalistului:

„Domnul Tăriceanu și-a făcut socotelile cu cinismul care l-a caracterizat întotdeauna și a reușit să se impună în fața membrilor de partid, care, altfel, ar fi preferat să mai rămână la guvernare, pentru că cu cei 4% obținuți la alegerile europarlamentare e limpede că nu îi mai așteaptă niciun viitor politic. Atunci, mai apucau o bucată de cașcaval, un interes, o icră, o proteină, ceva cât s-o putea. Asta era ideea celor mai mulți de la ALDE.”

Însă domnul Tăriceanu vede pe termen lung. Își face socoteala că face o alianță acum, ieșind de la guvernare, cu partidul domnului Ponta și că, după ce doamna Dăncilă va fi făcută afiș după alegerile prezidențiale care urmează, s-ar deschide poarta și unei recoalizări cu PSD. Dacă se poate, sub semnul înțelept al domnului Tăriceanu. Asta e ideea pentru care iese acum de la guvernare. Nu îl interesează în mod deosebit prezidențialele. Știe că nu are șanse să câștige. Ceea ce vizează domnia sa sunt alegerile locale și parlamentare de anul viitor, în care speră să intre alături de partidul domnului Ponta, Pro România, și alături de un PSD fără Dăcncilă și oamenii ei.

„De partea cealaltă, doamna Dăncilă continuă cu o eficiență remarabilă opera de distrugere a PSD-ului. Eu nu o înțeleg pe această doamnă. În mod normal, după ieșirea lui Dragnea, care a pus-o acolo, ea ar fi putut să se retragă într-o poziție mai comodă. Dânsa, dimpotrivă, a luat partidul în spate și se duce cu capul în zid. Plecarea ALDE de la guvernare este un semn și mai rău. Șansele doamnei Dăncilă de a intra în turul 2, în clipa de față, încep să tindă spre zero.”