Educație de top: Cum alegi școala britanică potrivită pentru copilul tău? Magazin

Educație de top: Cum alegi școala britanică potrivită pentru copilul tău?

Școlile britanice au oferit de-a lungul anilor o pregătire educațională superioară persoanelor din întreaga lume. Statisticile arată că 38% dintre câștigătorii Premiului Nobel au studiat în Marea Britanie.

Învățământul britanic a reprezentat întotdeauna opțiunea de top a părinților care își doresc o educație de calitate pentru copiii lor, însă procesul de înscriere la școlile britanice poate fi anevoios dacă nu beneficiezi de îndrumarea unor specialiști în consiliere educațională. Sistemul de învățământ britanic este diferit de cel românesc, apoi intervin și diferențele culturale și educaționale care pun câteva piedici în admiterea la școala dorită.

Un drum mai ușor către școala britanică potrivită: consultanța educațională

Martyn Birchall este cel care ajută familiile din afara Marii Britanii să hotărască în primul rând dacă educația britanică este adecvată pentru copilul lor, iar apoi lucrează împreună cu familiile către dezvoltarea unui plan pentru a stabili cele mai bune școli la care să se înscrie copilul lor.

Din dorința de a ajuta familiile din alte țări care vor o educație superioară pentru copilul lor a apărut Fredel Education, o organizație specializată în înscrierea copiilor în școlile britanice, precum și în toate aspectele sistemului educațional din Marea Britanie. 

Martyn Birchall a declarat într-un interviu Financial Intelligence: „Cunoaștem foarte bine școlile din Marea Britanie și am ajutat multe familii din România să găsească școli potrivite pentru copiii lor, continuând să le oferim consultanță și sprijin odată ce copiii și-au început studiile în Marea Britanie.
Noi nu suntem agenți ai școlilor, ci reprezentăm familiile în a găsi cea mai potrivită școală, întrucât fiecare copil este diferit, iar școlile sunt de mai multe tipuri.” 

Care este procedeul de selecție a școlilor?

Martyn Birchall a explicat care sunt pașii pentru a alege școala britanică potrivită pentru copilul tău. „În primul rând, facem o evaluare a copilului, inclusiv din punct de vedere psihologic, pentru a înțelege ce școală i s-ar potrivi. Apoi, facem un portofoliu cu 5-6 școli și ajutăm familiile în procesul de aplicație. În procesul de consultanță, putem organiza vizite la școli, în cadrul cărora părinții să cunoască direct și profesorii care se vor ocupa de copil. De asemenea, ajutam familia să înțeleagă sistemul de educație și să se adapteze la acesta.”

Pe lângă aceste servicii, Fredel Education, compania de consultanță condusă de Martyn Birchall, se ocupă și de pregătirea copiilor pentru sistemul de învățământ britanic, organizând meditații cu meditatori din Marea Britanie, prin Skype.

Întregul interviu cu Martyn Birchall poate fi citit aici.

Sursă foto