Cum putem să trăim până la vârsta de 100 de ani? Actual

Cum putem să trăim până la vârsta de 100 de ani?

Garanția că putem trăi până la vârsta de 100 de ani nu poate să ne-o dea nimeni, dar evitarea anumitor greșeli ne poate ajuta să atingem această vârstă.

Ființele umane sunt create de Dumnezeu în așa fel încât să trăiască până la vârsta de 90,100 sau chiar 110 ani, doar că stilul nostru de viață reduce considerabil intervalul de vârstă.  Iată câteva lucruri la care trebuie să fim atenți dacă vrem să ajungem al 100 de ani:

1. Greutatea corporală

Majoritatea persoanelor de peste 70 de ani sunt supraponderale, sedentare și mănâncă hrană total nesănătoasă. La aceasta se mai adaugă fumatul sau consumul de alcool. În această situație, vârsta de 60 de ani poate fi considerată un record. Astfel, trebuie avută mare grija la hrană și la greutatea corporală.

2. Sănătate naturală

Cei mai mulți dintre cei cu vârste înaintate iau regulat medicamente prescrise de doctori. Cele mai prescrise sunt pentru controlul colesterolului, al tensiunii arteriale, al diabetului de tip 2 și a al indigestiei. Din păcate, toate aceste medicamente au potențiale efecte secundare grave. Important este să ne „construim” sănătatea în mod natural și ținta de 100 de ani devine realistă.

3. Scopul

Majoritatea persoanelor de peste 70 de ani sunt pensionari. Au trăit toată viața având scopuri pe care le-au îndeplinit. La pensie însă se schimbă datele problemei, apare plictiseala și gândul că sfârșitul vieții pământești este aproape. Este important să lucrăm doar ceea ce ne aduce bucurie, să avem un scop care să ne determine să trăim mult.

4. Dragoste

Cei care au ajuns la vârste înaintate sunt de regulă singuri. Copiii lor trăiesc la distanță, mulți dintre prieteni au trecut la cele veșnice iar ei au rămas cu o motivație scăzută în cea ce privește dorința de a trăi mult. Este foarte important să interacționăm cât de des posibil cu cei pe care îi iubim și să ne facem noi prieteni.

5. 100 de ani ca țintă

Mulți oameni de peste 70 de ani își consideră viața încheiată. Încep să mănânce dezorganizat să ducă un trai sedentar și nu mai fac nimic din ceea ce le-ar putea aduce bucurii. Și astfel, din păcate, așteptările lor devin realitate. Este important să trăim inteligent și cu o țintă bine stabilită, minim 100 de ani!

Citește și Semne care indică o puternică legătură de iubire

Sursa foto